Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Bilim Günde Kaç Yumurta Tüketilmesi Gerektiğini Açıkladı
    • Özlem Conker “Sevdiğim Sensin” Dizisine Katıldı
    • Zincir Marketlerde Dijital Etiket Uygulaması Başladı
    • Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 Sezonu İlk İki Haftanın Fikstürü Açıklandı
    • Ahmet Türk’ün 8 Yıllık Yurtdışı Yasağı PKK Töreni İçin Kaldırıldı
    • Tire Belediyesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
    • Chelsea PSG FIFA Kulüpler Dünya Kupası Finali Ne Zaman, Hangi Kanalda Yayınlanacak?
    • İslam Memiş’ten Altın ve Bitcoin Alım Uyarısı
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    Anasayfa » Sakarya’dan kısa kısa haberi

    Sakarya’dan kısa kısa haberi

    Anadolu AjansıMart 5, 2025
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), akademisyenlere “TÜBİTAK 1001 Proje Yazma Eğitimi” düzenledi.

    SUBÜ'den yapılan açıklamaya göre, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rahime Cengiz, “proje fikrinin geliştirilmesi, projede özgün değer, amaç ve hedefler, yapılabilirlik, yöntem ve yaygın etkinin oluşturulması” başlıklarında göz önünde bulundurulması gereken hususlara ilişkin bilgi verdi, yürütücüsü olduğu TÜBİTAK 1001 projelerinden örneklerle proje yazımı ve yönetimi konularındaki deneyimlerini paylaştı.

    Cengiz, proje başvurusu yapacak katılımcılara özgün olduğuna inandıkları proje fikirlerini sunmaktan ve ilgili revizeleri yaparak yeniden başvuru yapmaktan vazgeçmemeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

    TTO uzmanı öğretim görevlisi Özlem Eryılmaz, TÜBİTAK 1001 programının tanıtımı, başvuru öncesi, sırası ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler, TÜBİTAK'ın 2024-2025 AR-GE ve yenilik konu başlıkları ile elektronik başvuru süreçlerine ilişkin detayları aktardı.

    – Hendek'te öğrencilere afet bilinci aşılandı

    Hendek Belediyesi ve Hayat Arama Kurtarma Derneğince, Kurtuluş İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine, öğretmenlerine ve okul personellerine deprem öncesi, sırasında ve sonrasında alınması gereken tedbirlere ve deprem bilincini artırmaya yönelik uygulamalı etkinlik gerçekleştirildi.

    Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla deprem bilincini artırmaya yönelik tatbikat gerçekleştirildi.

    Uzman ekiplerin yönlendirmesiyle gerçekleştirilen tatbikatta öğrenciler tahliye prosedürlerini uygulamaları olarak deneyimledi, güvenli alanlara ulaşmayı çalıştı. Tatbikat çerçevesinde olası afet anında hızlı ve bilinçli hareket etmenin hayati önem taşıdığı vurgulandı, afet ve acil durumlarda doğru davranış şekilleri, afet çantası oluşturulması, eşyaların sabitlenmesi, acil durum planlaması ve toplanma alanları konularında bilgiler öğrencilere aşılandı.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkan İrfan Püsküllü, “Ülkemiz, deprem gerçeğiyle yüzleşen bir coğrafyada. Hendek olarak bizler de 1. derece deprem bölgesinde yer alıyoruz. Bu tarz tatbikatlar afetlere karşı bilinçli bireyler yetiştirmek, geleceğimizi güvence altına almak için en önemli adımlardan biri. Arama kurtarma ekiplerimizle işbirliği içerisinde toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak adına bu tür eğitimleri yaygınlaştırarak devam ettirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

    – Ferizli'de mart ayı muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

    Ferizli Belediyesi'nin mart ayı olağan muhtarlar toplantısı, ramazan ayı dolayısıyla Fehmi Ata Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programıyla yapıldı.

    Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuna uygun olarak muhtarlarla bir araya gelmenin, mahallelerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını daha yakından takip etmeye olanak sağladığını belirtildi.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mehmet Ata, ilçede hiçbir mahallenin hizmetten mahrum bırakılmayacağını vurgulayarak, “Her mahallemizin ihtiyacını gözeterek adil ve planlı bir şekilde yatırımlarımıza yön veriyoruz. Geçen yıl ilçemizde önemli altyapı ve yol çalışmaları gerçekleştirdik. Bu yıl ise geçen yıldan daha fazla asfalt çalışması yaparak Ferizli'nin yollarını daha modern ve güvenli hale getirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Muhtarların mahallelerine ilişkin taleplerini dile getirdiği toplantıda, ilgili birimlerin çalışmalar hakkında bilgi verildi.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    19 Mayıs Stadyumu’nun Yerine Ankara’da 45 Bin Kişilik Yeni Stadyum Yapılıyor

    Haziran 23, 2025

    Valilik Kararıyla Taksim ve Şişhane Metro İstasyonları Kapatıldı

    Haziran 22, 2025

    Osmangazi Kent Lokantası’nda Ferdi Zeyrek Anısına Vatandaşlara Ücretsiz Yemek Verildi

    Haziran 16, 2025

    Siirt’te 250 Çocuk İçin Emniyet Destekli Sünnet Şöleni Gerçekleştirildi

    Haziran 3, 2025

    Meteoroloji Uyardı: Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış

    Haziran 3, 2025

    Bingöl Deprem İle Sarsıldı: AFAD Verileri Paylaştı

    Haziran 1, 2025
    En Yeni Haberler

    Bilim Günde Kaç Yumurta Tüketilmesi Gerektiğini Açıkladı

    Özlem Conker “Sevdiğim Sensin” Dizisine Katıldı

    Zincir Marketlerde Dijital Etiket Uygulaması Başladı

    Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 Sezonu İlk İki Haftanın Fikstürü Açıklandı

    Ahmet Türk’ün 8 Yıllık Yurtdışı Yasağı PKK Töreni İçin Kaldırıldı

    Tire Belediyesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.