Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Alzheimer ve Parkinson İçin Erken Teşhiste Çığır Açan Protein Haritası
    • E-Devlet’te Emekli Maaşı Hesaplama Uygulaması Güncellendi
    • Denizli’de Sulama Suyunu Kirleten Belediyeye Ceza
    • Fatih Altaylı’ya Cumhurbaşkanı’nı Tehdit Suçlamasıyla 5 Yıl Hapis İstemi
    • Beşiktaş, Kyle Walker-Peters Transferinden Vazgeçti
    • Eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş Havalimanında Gözaltına Alındı
    • BDDK Kredi Yapılandırma Düzenlemesi: Kimler Faydalanabilecek?
    • Türkiye Bulgaristan Karşılaşmasına Bursa’da Çıkacak
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    Anasayfa » ChatGPT Metin Bazlı Yapay Zekâ Olmaktan Çıkıyor

    ChatGPT Metin Bazlı Yapay Zekâ Olmaktan Çıkıyor

    HaberX EditörEkim 21, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    OpenAI, son teknoloji metinden görüntü oluşturucusu DALL-E 3’ü, bir diğer büyük yapay zekâ aracı olan ChatGPT ile entegre ediyor. Firma, kısa bir süre önce yaptığı duyuru ile ChatGPT Plus ve Enterprise abonelerine doğrudan uygulama içinde yeni DALL-E 3 modeline erişim sunacağını açıkladı. Bu güncelleme, kullanıcıların ChatGPT arayüzü üzerinden logo tasarlama veya istedikleri yapay zekâ destekli görselleri oluşturma fırsatı sunacak.

    DALL-E 3, geçen ay ChatGPT entegrasyonuyla ilan edildi ve kullanıcıların Ekim ayında bu özelliğe erişebilecekleri açıklandı. Ancak, Microsoft ile OpenAI’ın derin iş birliği sayesinde, DALL-E geçtiğimiz haftalarda Bing’e ücretsiz olarak eklenerek kullanıcılar için kullanılabilir hale getirildi. İsterseniz, Bing Sohbet veya Bing Görüntü Oluşturucu aracılığıyla bu teknolojiyi deneyebilirsiniz. OpenAI, güvenlik önlemleri ile donatılmış bir şekilde DALL-E 3’ü an itibariyle ChatGPT Plus ve Enterprise abonelerine sunuyor.

    ARTIK DAHA GÜVENLİ

    OpenAI, telif hakkı ihlali veya istenmeyen zararlı görsellerin üretilmesini önlemek için daha kapsamlı adımlar attığını taahhüt ediyor.

    Şirket, DALL-E 3 için yürütülen araştırmaları gösteren bir web sitesi sunarken, bu modelin yaşayan sanatçıların tarzında içerik üretme potansiyelini ve kamuya mal olmuş kişilerin görüntülerinin üretilmesini sınırladığını belirtildi. Ayrıca üretilen görüntülerde demografik temsilin daha iyi hale getirildiği vurgulandı.

    Yapay zekâ tarafından üretilen görüntülerin etik ve güvenlik sorunları, DALL-E’nin ötesinde birçok metinden görüntüye oluşturucu aracı için var olan bir konu olarak öne çıkıyor.

    gorsel-olusturulabilecek2.jpg

    Midjourney, Stable Diffusion ve önceki DALL-E sürümleri gibi diğer modeller de hem sanat dünyasından hem de siyasetten eleştiriler almış ve bu eleştirilere hala maruz kalmaya devam ediyor. Bu teknoloji, telif hakkı içeren görüntü materyalleri, izinsiz çıplaklıklar, etnik kimlik değişiklikleri ve kamuya mal olmuş figürlerin yanıltıcı ve gerçekçi temsillerinin oluşturulmasında sıklıkla kullanılıyor. Bu nedenle, dezenformasyon bu tür araçlarla daha kolay bir şekilde üretilebilir hale geldi.

    OpenAI’ın bu gibi durumların engellenmesi için bahsettiği önlemlerin etkili olup olmadığı zamanla anlaşılacak.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Samsung, Akıllı Telefon Pazarında Liderliği Geri Aldı

    Temmuz 15, 2025

    Google, OpenAI’ın Windsurf Satın Alma Planını Reddetti

    Temmuz 12, 2025

    Windows 11’de İstenmeyen Uygulamaları Kaldırma Dönemi Başlıyor

    Temmuz 12, 2025

    Zincir Marketlerde Dijital Etiket Uygulaması Başladı

    Temmuz 11, 2025

    Tesla Araçlara Grok Destekli Yapay Zekâ Asistanı Geliyor

    Temmuz 10, 2025

    Instagram’a Yeni Rosalia Yazı Stili Geldi

    Temmuz 9, 2025
    En Yeni Haberler

    Alzheimer ve Parkinson İçin Erken Teşhiste Çığır Açan Protein Haritası

    E-Devlet’te Emekli Maaşı Hesaplama Uygulaması Güncellendi

    Denizli’de Sulama Suyunu Kirleten Belediyeye Ceza

    Fatih Altaylı’ya Cumhurbaşkanı’nı Tehdit Suçlamasıyla 5 Yıl Hapis İstemi

    Beşiktaş, Kyle Walker-Peters Transferinden Vazgeçti

    Eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş Havalimanında Gözaltına Alındı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.