Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Türkiye–İspanya Maçı Bilet Fiyatları Belli Oldu
    • Filenin Sultanları Bulgaristan’ı Mağlup Ederek Son 16’ya Yükseldi
    • Başak Karahan, Eski Sevgilisi Enes Batur’a Dava Açtı
    • 2025 Üniversite Kayıtları Online Yapılacak: Elektronik Kayıt Tarihleri ve Detayları
    • Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu Başlıyor
    • Barış Alper Yılmaz, NEOM Transfer Teklifini Reddetti
    • Türk Gıda Kodeksi Krema ve Kaymak Tebliği Yayımlandı
    • MEB 1. ve 5. Sınıf Şube Belirleme Kurası Ne Zaman?
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Orka Holding’in 4 Kıtada Mağaza Hedefi

    Orka Holding’in 4 Kıtada Mağaza Hedefi

    HaberX EditörAralık 28, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, AA muhabirine, 2023 yılını değerlendirdi, 2024 yılına ilişkin beklentilerini anlattı.

    Orka Holding’in bu yıl odak noktaları olan “sürdürülebilirlik ve dijitalleşme” konusunda önemli adımlarla büyümeye devam ettiğini söyleyen Orakçıoğlu, dünya çapındaki müşterilerine benzersiz alışveriş deneyimi sunmayı sürdürdüklerini ifade etti.

    Orakçıoğlu, ciro ve ihracatta hedeflerinin üzerinde büyüdüklerini, ocak-kasım döneminde dolar bazında yıllık yüzde 45 büyümeyi başardıklarını belirterek, yıl sonu itibarıyla 50 milyon dolarlık ihracat hedefini geçeceklerini dile getirdi.

    Bu yıl en büyük pazarları olan AB’de büyümeyi sürdürdüklerini, Damat Tween ve D’S damat markaları ile İtalya’da 12, İspanya’da 7 ve Romanya’da 10 satış noktalarının bulunduğunu söyleyen Orakçıoğlu, şöyle devam etti:

    “İtalya’da geçen seneye göre cirosal bazda yüzde 20 ilerideyiz. Yıl bitene kadar Roma ve Milano’da birer yeni mağaza açacağız. İtalya genelinde 4 distribütörle yaptığımız anlaşmayla beraber satışlarımızı ve marka bilinirliğimizi artırmayı hedefliyoruz. İspanya’da geçen seneye göre cirosal bazda yüzde 19 ilerleme kaydettik. Atletico Madrid sponsorluk anlaşmamızla beraber satışlarımızın daha da artacağını öngörüyoruz. Romanya’da son çeyrekte açtığımız 2 yeni mağazayla birlikte 2022’ye göre ciromuzu yüzde 9 artırdık. Takım elbise denildiğinde Romanya’da akla gelen ilk marka D’S damat.”

    “e-ticaret cirosunda yüzde 38 artış yakaladık”

    Süleyman Orakçıoğlu, e-ticarette 10 ayda yaptıkları yatırımlarla geçen seneye göre e-ticaret cirosunda yüzde 38 artış yakaladıklarını belirterek, bu yıl ayrıca dijital perakendede omnichannel gibi müşterilere kendilerini ayrıcalıklı hissettiren, alışverişlerinde zaman tasarrufu ve kolaylık sağlayan çok önemli sistem ve hizmetleri arka arkaya hayata geçirdiklerini anlattı.

    Gelinen noktada çevrim içi satışlarının toplam cirodaki payını hızla yükseltmeye devam ettiklerini dile getiren Orakçıoğlu, şu bilgileri verdi:

    orka-holding2.jpg

    “Müşterilerimize, arzu ettikleri her yerden 7 gün 24 saat mobil uygulamalarımız üzerinden güvenli dijital alışveriş deneyimi sunmamız sayesinde dünya çapında markalarımıza duyulan güven ve sadakati daha da artırmayı başardık. Damat Tween ve D’S damat mobil uygulamalarımızla bir günde yaklaşık 40 mağazanın cirosu kadar online satış yapabiliyoruz. Online satışlarımız toplam cironun ise yüzde 20’sine ulaştı.”

    Yurt Dışı Mağaza Açılışlarına Odaklanılacak

    Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “değer yaratma” vizyonları kapsamında gelecek dönemde de farklı coğrafyalarda yeni mağazalar açmayı ve lojistik alanda yatırımlar yaparak büyümeyi sürdürmeyi, yurt içi ve yurt dışı operasyonlarını güçlendirmeyi planladıklarını söyledi.

    “Bu doğrultuda 2024 yılında Amerika kıtasında güçlü bir varlık oluşturmak amacıyla ABD’nin Atlanta ve Miami şehirlerinde yeni mağaza açılışları planlıyoruz.” diyen Orakçıoğlu, şunları kaydetti:

    “Avrupa kıtasındaki e-ticaretten mağazacılığa tüm satış operasyonlarımızı çok daha güçlü ve verimli bir şekilde yönetmek üzere bir lojistik merkezi açılışı hazırlığındayız. İtalya’nın Bologna şehrinde 12 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilmiş 1000 metrekarelik bir villaya Avrupa genelinde kapsamlı omnichannel operasyonu yönetecek şekilde taşınıyoruz. İngiltere’nin başkenti Londra’da açılacak mağazamız, şehrin kozmopolit yapısı sayesinde geniş bir müşteri profiline ulaşmayı hedefliyor.”

    Orakçıoğlu, Cezayir’in Oran kentindeki yeni mağazalarının da bölgedeki dinamik tüketici taleplerini karşılama stratejilerinin bir parçası olacağını belirterek, “Mısır’ın başkenti Kahire, dünya turizminin önemli merkezlerinden biri olarak yeni mağazamızın açılışına ev sahipliği yapacak. Suudi Arabistan’ın finans ve ticaret merkezi olan Riyad’da açılacak mağazamız, bölgede daha etkin bir rol oynamamıza olanak sağlayacak. Ayrıca Dubai, Rusya ve Romanya’da yeni mağaza açılışlarımız olacak.” dedi.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Dolar 5 Ay Sonra Yeniden 41 Liranın Üzerine Çıktı

    Ağustos 25, 2025

    Altın Yerinde Sayarken Gümüş Rekor Kırdı: İşte Son Rakamlar

    Ağustos 24, 2025

    16 Milyon PayPal Hesabının Sızdırıldığı İddia Edildi

    Ağustos 24, 2025

    Yumurta Fiyatları Son 5 Yılda 10 Kat Arttı

    Ağustos 23, 2025

    Kur Korumalı Mevduat Sonlandırılma Kararı Resmi Gazete’de Yayımlandı

    Ağustos 23, 2025

    Türkiye’nin En Karlı Şirketleri Açıklandı

    Ağustos 21, 2025
    En Yeni Haberler

    Türkiye–İspanya Maçı Bilet Fiyatları Belli Oldu

    Filenin Sultanları Bulgaristan’ı Mağlup Ederek Son 16’ya Yükseldi

    Başak Karahan, Eski Sevgilisi Enes Batur’a Dava Açtı

    2025 Üniversite Kayıtları Online Yapılacak: Elektronik Kayıt Tarihleri ve Detayları

    Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu Başlıyor

    Barış Alper Yılmaz, NEOM Transfer Teklifini Reddetti

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.