Türk müziğinin ve sinema dünyasının önemli isimlerinden Harika Avcı, uzun süredir devam eden sağlık ve maddi sorunlarıyla mücadele ediyor. Yakın çevresine yaptığı açıklamada, karaciğer yetmezliği nedeniyle tedaviye devam etmediğini belirten Avcı, yaşadığı çaresizliği dile getirdi.
Geçmişte karaciğer kanseri teşhisi konulan sanatçı, siroz hastalığı nedeniyle ciddi bir sağlık krizi içinde bulunuyor. Maddi güçlükler de yaşamını olumsuz etkileyen Avcı, kira borcunu ödemekte zorlandığı haberleriyle gündeme gelmişti.
Avcı, son olarak yaptığı açıklamada ölümünün kısa süre içinde duyulacağını ifade ederek, tedaviye son verdiğini açıkladı. Ünlü sanatçı, yanında en çok bağlandığı köpeğinin kendisinden sonra yaşaması için herkesi affettiğini belirtti.
Harika Avcı tarafından yapılan açıklama şöyle; “Kısa süre sonra ölümüm duyulacak. Karaciğerim bitti. Doktora da gitmiyorum. Ben ölmeyi tercih ettim. Ölüm sebebim siroz. Daha öncede karaciğer kanseri teşhisi konulmuştu bana. Ancak köpeğim ben öldükten sonra yaşamaya devam ediyorsa ne olur ona sahip çık, ben herkesi affettim. Herkesi affettim.”