Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu, Nijeryalı forvet Victor Osimhen’in geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TV100 ekranlarında konuşan Kavukcu, yıldız oyuncunun takımda kalması için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti.
Kavukcu, Osimhen’in Galatasaray’da kalma isteği doğrultusunda, kulüp olarak bonservisini almaya ve ödemelerini karşılamaya hazır olduklarını ifade etti. Oyuncunun Türkiye’ye olan sevgisine de dikkat çeken Kavukcu, “Kendisine, ‘Eğer Galatasaray’da kalmak istiyorsan, biz bu transferi gerçekleştirmeye hazırız’ dedik. Ancak burada önemli olan, oyuncunun gelen teklifleri değerlendirme süreci. Bu doğal bir süreç. Biz elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
“Fenerbahçe Alternatif Değil”
Osimhen’e birçok kulüpten teklif geldiğini belirten Kavukcu, oyuncunun kalbinin Galatasaray’da olduğunu vurguladı. Fenerbahçe’nin bir seçenek olamayacağını savunan Kavukcu, “Osimhen’in, Galatasaray’ı bırakıp Fenerbahçe’yi tercih edeceğini düşünmüyorum. Bizim teklif ettiğimiz şartları Fenerbahçe de karşılayamaz değil. Ancak mesele rakamdan öte, aidiyet duygusu. Avrupa ve Suudi Arabistan’dan gelecek teklifleri bekliyor. Nihai karar sezon sonunda netleşecektir.” dedi.
Galatasaray’ın transferde izlediği stratejiye de değinen Kavukcu, sarı-kırmızılı ekibin hedeflediği oyunculara diğer kulüplerin sonradan ilgi gösterdiğini, bu durumun bir tesadüf olmadığını dile getirdi. Ocak ayındaki Skriniar transferine de atıfta bulunan Kavukcu, belirledikleri oyuncuların kıymetinin kısa sürede anlaşıldığını kaydetti.
Başkan Özbek: “Görüşmeler Sürüyor”
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de Osimhen’in durumuna ilişkin kısa bir değerlendirmede bulundu. Transfer döneminin henüz başlamadığını hatırlatan Özbek, “Victor bizim için çok değerli bir oyuncu. Kendisiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Öncelikli olarak oyuncunun burada kalmayı istemesi gerekiyor.” dedi.