Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrikli araç şarj hizmeti sunan üç şirkete toplamda 24 milyon 684 bin 738 TL idari para cezası uyguladı. Kurul, şirketlerin güncel ve doğru fiyat bilgisi sunmadığını tespit etti.
Elektrikli araçların kullanımının artmasıyla birlikte Türkiye’de şarj hizmeti sunan firmaların sayısı da hızla çoğaldı. EPDK, yürüttüğü denetimler sonucunda bazı şirketlerin fiyat bilgilerini eksik veya hatalı şekilde yayımladığını belirledi. Bu durumun, tüketici hakları ve piyasadaki rekabet açısından sorun oluşturduğu vurgulandı.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, şarj hizmeti sunan şirketlerin hem kurumlara bildirilen fiyatları hem de web sitelerinde yer alan fiyatları doğru şekilde paylaşmalarının zorunlu olduğunu belirtti. Yılmaz, tüketiciyi koruma ve rekabeti sağlama hedefi doğrultusunda sorumluluklarını yerine getirmeyen şirketlere karşı gerekli adımların atılacağını ifade etti.