Dolar 5 Ay Sonra Yeniden 41 Liranın Üzerine Çıktı

İstanbul serbest piyasasında dolar, 5 ay aradan sonra yeniden 41 liranın üzerine çıktı. Dün sabah saatlerinde dolar 41,0120 TL seviyesinden işlem gördü. Aynı dakikalarda avro 47,5630 TL, sterlin ise 55,0410 TL’den satıldı.

Dolar/TL, önceki günkü dar banttaki hareketlerin ardından günü 40,9320 TL seviyesinin hemen üzerinde kapattı. Açılış ise önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde gerçekleşti.

Yatırımcıların odağında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda yapacağı konuşma bulunuyor. Powell’ın açıklamalarının, Fed’in gelecekteki faiz politikası ve ekonomik projeksiyonları hakkında yatırımcılara ipucu vermesi bekleniyor.

Powell öncesinde Fed yetkililerinin açıklamaları takip ediliyor. Cleveland Fed Başkanı Beth Hammack, faiz oranlarının düşürülmesini desteklemeyeceklerini belirtti. Fed Yönetim Kurulu üyesi Austan Goolsbee ise ekonomiden gelen verilerin çelişkili sinyaller verdiğini ifade ederek, yeni verilerin değerlendirilmesi için zaman bulunduğunu vurguladı.

Para piyasalarındaki fiyatlamalar, eylül ayında faiz indirimi ihtimalinin yüzde 75’e gerilediğini gösteriyor. Yıl sonuna kadar toplamda iki faiz indirimi beklentisi ise korunuyor.

Avatar fotoğrafı

27 Şubat 1992 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldim. Lisans eğitimimi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde tamamladım ve Gazi Üniversitesi'nden Pedagojik Formasyon eğitimi aldım. Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra 2019 yılı itibariyle editörlük mesleğine başladım. Şu anda haberx.com bünyesinde haber editörü olarak meslek hayatıma devam ediyorum.

Yorum gönder