İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; kırmızı bülten, kırmızı difüzyon ve ulusal seviyede aranan toplam 17 firarinin Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. Çeşitli suçlardan aranan şahısların, farklı ülkelerle yürütülen ortak operasyonlar sonucunda yakalanarak iade edildiği bildirildi.
Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre; Interpol ve Europol kanalları üzerinden yürütülen çalışmalar kapsamında uluslararası seviyede aranan 12, ulusal seviyede aranan 5 kişi olmak üzere toplam 17 firari suçlu Türkiye’ye teslim edildi. Operasyonlar Almanya, Irak, Azerbaycan, Bosna Hersek, Belarus, Gürcistan, İtalya, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Makedonya ve Yunanistan’da gerçekleştirildi.
Yakalanan şüphelilerin; uyuşturucu madde ticareti ve ithali, çocuğun cinsel istismarı, kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma, bilişim yoluyla dolandırıcılık, göçmen kaçakçılığı, yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma gibi çeşitli suçlardan arandığı belirtildi.
🟥 Kırmızı Bülten ve Kırmızı Difüzyonla Aradığımız 12 Suçluyu,
❌ Ulusal Seviyede Aradığımız 5 Suçluyu toplam da 17 suçluyu;🟥 ALMANYA(6), IRAK (2), AZERBAYCAN, BOSNA HERSEK, BELARUS, GÜRCİSTAN, İTALYA, KIRGIZİSTAN, KOSOVA, KUZEY MAKEDONYA ve YUNANİSTAN ile yapılan Ortak… pic.twitter.com/fIrZQxKkgq
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) January 17, 2026
Çalışmaların, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinesinde; Adalet Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları birimlerinin iş birliğiyle yürütüldüğü aktarıldı.
Yetkililer, uluslararası ve ulusal düzeyde aranan suçluların tespiti ve iadelerine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü bildirdi.