1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Apple, Pazar Payını Artırmayı Başardı

Apple, Pazar Payını Artırmayı Başardı

featured
#image_title
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023’ün ikinci çeyreği için yayınlanan pazar araştırma verilerine göre, Samsung, en çok satış yapan akıllı telefon markası oldu. Ancak, Apple’ın pazar payı düşen satışlara rağmen bir miktar artış gösterdi.

Counterpoint Research’ün yayınladığı bir rapora göre, akıllı telefon satışları yıllık bazda %8 oranında azaldı ve çeyrek bazında da %5 oranında gerileme yaşandı. Bu düşüş trendi, ikinci çeyrekte de devam etti.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yüzde 22 pazar payı ile birinci sırada yer aldı ve en çok tercih edilen akıllı telefon markası oldu. Samsung’un pazar payı değişmezken, en büyük rakibi Apple ise yüzde 17 pazar payı ile ikinci sıraya yerleşti. Apple’ın pazar payı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 1 arttı.

2023 yılının ilk çeyreğinde en çok satan akıllı telefon markaları ise şu şekildedir:

  • Samsung %22
  • Apple %17
  • Xiaomi %12
  • OPPO %10
  • vivo %8
  • Diğer %31

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir