HaberX
Anasayfa/Gündem/Otokoç Genel Müdürlüğü’ne Silahlı Saldırı!

Otokoç Genel Müdürlüğü’ne Silahlı Saldırı!

İstanbul Maltepe'deki Otokoç binasına maskeli saldırganlar tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Olay yerinden kaçan şüphelilerin arandığı öğrenildi.

Oluşturan
Eklenme 07.06.2026 - 11:56
Güncellenme 07.06.2026 - 13:23
Haberi PAYLAŞ

Sabahın erken saatlerinde İstanbul’un Maltepe ilçesinde yaşanan olayda Koç Holding’e bağlı otomotiv şirketi Otokoç’un genel müdürlük binasına silahlı saldırı düzenlendi. Binanın dış cephesinde çok sayıda kurşun izi tespit edildi.

Saldırı ihbarı üzerine kısa sürede bölgeye ulaşan polis ekipleri geniş güvenlik çemberi oluştururken, saldırıda can kaybı ya da yaralı olmadığı öğrenildi. Emniyet ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

SALDIRGANLARIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ

Saldırıyı gerçekleştirenlerin olay yerine maskeli geldiği belirlenirken, bu durum saldırganların kimlik tespitini güçleştirdi. Polis, çevredeki tüm güvenlik kameraları tek tek kamera görüntülerini incelemeye alırken, bölgenin çıkış noktalarındaki kayıtlar da mercek altına alındı. Olay yerinden sağlanan fiziksel deliller de inceleniyor.

RAHMI KOÇ BAĞLANTISI

Saldırının, iş insanı Rahmi Koç’u dün gündeme bomba gibi düşen sözleri üzerine gerçekleştirildiği düşünülüyor. Bilindiği gibi Koç’un bir hastane açılış töreninde yaptığı konuşmada Kürt kadınlara ilişkin sözlerin yer aldığı ifadeleri büyük tepki çekmiş; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı “halkın bir kesimini alenen aşağılama” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Rahmi Koç ise kısa süre sonra kamuoyuyla paylaştığı açıklamada herhangi bir kimliği hedef alma niyeti taşımadığını belirterek özür dilemişti.

Polisin bu bağlantıya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadığı, ancak konunun aktif biçimde araştırıldığı belirtilirken, soruşturma devam ettiği kaydedildi.

Yeni Haberlere İlk Sen Ulaş!

Günün en sıcak son dakika haberleri tek bir bildirimle cebine gelsin. Kanallarımıza tamamen ücretsiz katılarak hiçbir gelişmeyi kaçırma!

Haberi Paylaş: Facebook Telegram