SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

47 yıl sonra Ay’a seyahat… Ay’ın güneyine giden birinci olacak

Rusya 47 yıl ortadan sonra Ay’a uzay aracı gönderdi. Luna-25'in, 23 Ağustos'ta Ay’a ulaşması bekleniyor.

Yayınlanma:
ABONE OL

İSTANBUL (İGFA) – Ay’ın daha evvel hiç araştırılmamış güney kutbunda incelemeler yapacak olan Luna-25, Moskova’nın yaklaşık 5 bin 550 km doğusundaki Vostoçni Uzay Üssü’nden fırlatıldı.

euronews’in aktardığı habere nazaran Rusya, 47 yıl ortadan sonra Ay’ın güney kutbunda incelemeler yapmak üzere Luna-25 isimli insansız uzay keşif aracı gönderdi.

Rus Roscosmos uzay ajansı, Luna-25’in bir Soyuz-2 Fregat iticisiyle muvaffakiyetle fırlatıldığını duyurdu.

İLGİLİ HABER Güney Afrikalı Bakan Pandor İsrail İstihbaratının Kendisini Tehdit Ettiğini Söyledi
Rusya 47 yıl ortadan sonra Ay’a uzay aracı gönderdi. Luna-25'in, 23 Ağustos'ta Ay’a ulaşması bekleniyor.

Ay’ın daha evvel hiç araştırılmamış güney kutbunda incelemeler yapmak üzere seyahate çıkan Luna-25, Moskova’nın yaklaşık 5 bin 550 km doğusundaki Vostoçni Uzay Üssü’nden fırlatıldı. Rus Roscosmos uzay ajansı, Luna-25’in fırlatılış imgelerini canlı yayınladı.

Luna-25’in, 23 Ağustos’ta Ay’a ulaşması bekleniyor. Rus uzay aracının ayın etrafına seyahat etmesi yaklaşık 5,5 gün sürecek, akabinde yüzeye çıkmadan evvel yaklaşık 100 kilometre yörüngede üç ila yedi gün geçirecek.

Daha evvel teknik meseleler yüzünden tekraren ertelenen bu seyahat, Moskova’nın yaklaşık yarım asır sonraki birinci Ay’a iniş misyonu olma özelliği taşıyor. Luna-25, Ay’ın güney kutbuna ulaşan birinci uzay aracı olacak.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler