Finans analisti İslam Memiş, piyasaları yakından takip eden yatırımcılara önemli değerlendirmelerde bulundu. Bitcoin fiyatlarının tarihi zirvelerine ulaşmasının ardından yeni hedef seviyelerini açıklayan Memiş, altın yatırımcılarına da bu haftanın son fırsatlar arasında yer alabileceğini ifade etti.
Bitcoin, bugün 112.000 dolara çıkarak tüm zamanların rekorunu tazeledi. Memiş, mevcut yükseliş trendinin devam edeceğini düşündüğünü belirterek, yakın dönemde 120.000 dolar seviyesinin artık sürpriz olmadığını dile getirdi. Destek bölgesi için ise önceki beklentisini güncelledi. Daha önce 100.000 doların altına iniş beklemediğini açıklayan analist, yeni destek seviyesinin 104.500 dolar olduğunu kaydetti. 2025 yılı hedefinin ise 120.000-140.000 dolar aralığında olduğuna dikkat çekti.
Altın cephesinde de dikkat çeken değerlendirmeler yapan Memiş, gram altında dün yaşanan düşüşün yatırımcılar için alım fırsatı oluşturduğunu vurguladı. Gram altının 4.241 TL’ye kadar gerilediğini hatırlatan Memiş, ons altın fiyatlarının ise 3.300 dolara kadar düştüğünü söyledi. Gram altın fiyatında 4.500 TL hedefini koruduğunu belirten analist, kısa vadede 4.250-4.300 TL bandında dalgalanma beklediğini, uzun vadede ise yukarı yönlü potansiyelin devam ettiğini ifade etti.
Ekim Ayı ‘Ekme Zamanı’ Olacak
Gümüş piyasasına ilişkin beklentilerini de paylaşan Memiş, altın-gümüş rasyosunun 106 seviyesine çıktığı dönemin önemli bir alım fırsatı yarattığını söyledi. Ekim ayında piyasalar için “ekme zamanı” ifadesini kullanan Memiş, özellikle gümüşte sessiz bir yükseliş öngördüğünü açıkladı. Analist, elinde TL bulunanların gram altına, dolar bulunduranların ise ons altına yönelmesinin daha avantajlı olabileceğini belirtti.
Bu hafta altın yatırımcıları için kritik bir süreç yaşanacağını vurgulayan İslam Memiş, önümüzdeki dönemde ABD’nin Çin ve Rusya’ya yönelik sert açıklamalarının devam edeceğini, bu sürecin de altın ve gümüş fiyatlarında destekleyici etkiler oluşturabileceğini aktardı. Ayrıca borsada satış baskısı, dövizde ise yukarı yönlü hareketler görülebileceğine işaret etti.