HaberX
AnasayfaSporFenerbahçe’ye Lyon maçı için kötü haber: İki futbolcu kadroda yok

Fenerbahçe’ye Lyon maçı için kötü haber: İki futbolcu kadroda yok

Evinde Konyaspor'u 4-2 mağlup eden Fenerbahçe'de kafa travması geçiren Kerem Aktürkoğlu ve bacağından sakatlanan Marco Asensio'nun sağlık durumları açıklandı. Bu kapsamda iki futbolcunun da Lyon maçında forma giyemeyeceği öğrenildi.

Oluşturan
Eklenme 23.08.2026 - 16:21
Güncellenme 23.08.2026 - 16:25

Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında Konyaspor’u evinde 4-2 yenen Fenerbahçe’de karşılaşma esnasında sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalan Kerem Aktürkoğlu ve Marco Asensio’nun sağlık durumları belli oldu.

10 GÜN SAĞLIK EKİBİNCE İZLENECEK

Fenerbahçe her iki futbolcu için yaptığı açıklamada futbolcuların bir süre sahadan uzak kalacağını duyurdu. Buna göre, sarı-lacivertli kulüpten Kerem Aktürkoğlu’na yönelik yapılan açıklamada futbolcunun sağlık ekibince en az 10 gün boyunca Sarsıntı Protokolü kapsamında yakından izleneceği ifade edilirken, milli futbolcunun Lyon maçında forma giyemeyeceği öğrenildi.

Haber Devam Ediyor

ASENSİO İKİ KARŞILAŞMAYI KAÇIRACAK

Öte yandan, Marco Asensio da Konyaspor karşılaşmasının 68. dakikasında bacağındaki ağrı nedeniyle oyundan alınmıştı. Asensio’nun tıbbi incelemeler neticesinde sol bacak üst adelesinde zorlanma ve gerilme belirlendiği ifade edilirken, sarı-lacivertli yönetim, oyuncunun rehabilitasyon ve tedavi sürecine sağlık ekibince hemen başlandığını açıkladı.

Bu kapsamda, Kerem Aktürkoğlu’nun 10 gün boyunca sahalardan uzak kalacağı ve Lyon maçında forma giyemeyeceği öğrenilirken, Asensio’nun ise Lyon ve Samsunspor maçlarında kadroda yer alamayacağı belirtildi.