Şehit yakınları ile gazi ve gazi yakınlarına sağlık hizmetlerinde sunulan öncelik hakkı, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne (MHRS) de taşındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen yeni düzenleme kapsamında, bu gruplar artık hastane randevularını öncelikli olarak alabilecek.
12 Mayıs’ta imzalanan “Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarına Merkezi Hekim Randevu Sisteminde Öncelik Protokolü” ile başlatılan uygulama, tüm Türkiye’de devreye alındı.
Böylece daha önce hastaneye başvurduklarında acil hastalar, engelliler, hamileler, 65 yaş üstü bireyler ve 7 yaş altı çocuklardan sonra muayene olabilen şehit yakını, gazi ve gazi yakınları, artık randevu oluşturma aşamasında da öncelikten yararlanma imkanına kavuştu.