İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 39 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Adana, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.
Operasyonlar, ilgili il jandarma komutanlıkları tarafından Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatıyla son iki hafta içerisinde planlandı. Soruşturmalar neticesinde gözaltına alınan kişilerin DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı oldukları, örgüte finansman sağlayan yapılarla ilişkili oldukları ve dijital platformlarda örgüt propagandası yaptıkları tespit edildi.
Baskınlarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel belgeye de el konuldu. Güvenlik güçleri, ele geçirilen materyaller üzerinde detaylı incelemelere devam ediyor.
Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan il jandarma komutanlıklarına, savcılıklara ve sahadaki güvenlik personeline teşekkür ederek, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla terörle mücadelede kararlılıkla hareket edildiğini vurguladı.