İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, beş il merkezli gerçekleştirilen siber suç operasyonları kapsamında toplam 28 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Jandarma ekiplerince yürütülen operasyonlarda, şüphelilerin hesaplarında 38 milyon TL’lik işlem hacmi tespit edildi. Yakalanan kişilerden 16’sı tutuklanırken, 9’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü bildirildi.
Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla, Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlar; Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Niğde ve Yalova merkezli olarak Afyonkarahisar, Batman, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Mersin, Ordu, Tekirdağ ve Yozgat’ta eş zamanlı şekilde gerçekleştirildi.
Soruşturmalar kapsamında yapılan incelemelerde, şüphelilerin internet tabanlı sistemler aracılığıyla kumar uygulamaları kurarak yasa dışı bahis oynattıkları belirlendi. Ayrıca, sosyal medya platformlarında “sahte kiralık ev” ve “araç satış” ilanları üzerinden vatandaşları dolandırdıkları da tespit edildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, siber dolandırıcılık ve yasa dışı kumar faaliyetlerine karşı mücadelenin kesintisiz devam edeceğini ifade etti.
Operasyonlara katkı sağlayan Jandarma ekipleri ile Cumhuriyet Başsavcılıklarına teşekkür eden Yerlikaya, vatandaşların bu tür çevrimiçi dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.