Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Filenin Sultanları Dünya İkincisi Oldu
    • İstanbul’da Okulların İlk Günü İçin Ders Saatleri Değişti
    • Kendi Bacaklarını Kesen Doktor Sigorta Dolandırıcılığından 2 Yıl 8 Ay Hapis Aldı
    • Galatasaray, Victor Osimhen İçin Özel Uçak Gönderiyor
    • Ekonomi Gazetecisi Ertan Acar Hayatını Kaybetti
    • 12 Dev Adam’ın EuroBasket 2025 Çeyrek Final Rakibi Belli Oldu
    • Samsung, Note Serisine Güncellemeleri Tamamen Durdurdu
    • Dünyanın En Güzel 50 Köyü Lisetesinde Türkiye’den de Bir Köy Var
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Gündem » Alibeyköy’de Gerçekleşen Tramvay Kazasına İlişkin İnceleme Yapıldı

    Alibeyköy’de Gerçekleşen Tramvay Kazasına İlişkin İnceleme Yapıldı

    Özge TekeliMayıs 17, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Alibeyköy’de tramvay ile İETT otobüsünün çarpışması sonucu 33 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin dava kapsamında, olay yerinde keşif yapıldı.

    Eyüpsultan’da Alibeyköy Tramvay Durağı’nda 5 Aralık 2022’de meydana gelen kazaya ilişkin iddianameyi kabul eden İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda keşif gerçekleştirildi.

    Hakim ve bilirkişi tarafından tramvay durağında yapılan keşifte, sanık ve mağdur avukatları ile Metro AŞ avukatı ve bazı mağdurlar da hazır bulundu.

    Keşifte davanın tutuksuz sanığı vatman Semi Özcan ile kazada yaralanan Uzman Psikolog Hamza Ertürk, kazanın nasıl gerçekleştiğini anlattı.

    Yapılan inceleme ve gözlemlerin ardından keşif tamamlandı.

    Sanık Semi Özcan, 24 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

    Mağdur doktor yaşadıklarını anlattı

    Öte yandan, davanın mağdurlarından Uzman Psikolog Hamza Ertürk, keşfin ardından basın mensuplarına olay günü yaşadıklarını anlattı.

    Tramvayın duraktan hareket ettikten 20-30 saniye sonra büyük bir gürültüyle savrularak yoldan çıktığını belirten Ertürk, “Tramvay hiç hız kesmemişti. Her gün gidip geldiğim yol. Burası kavşak. Normalde kavşaklarda yavaşlarlar. Önü de açık olduğu için bir kör nokta yok. O gün yavaşlamadı, hatta daha hızlıydı. Süratinde bir anormallik vardı.” diye konuştu.

    Otobüse çarptıklarını tramvaydan inince gördüğünü anlatan Ertürk, “Sinyalizasyon arızasına dair bir anormallik olduğu söyleniyordu. Normalde sürücüye de kalmadan kavşaklarda otomatik yavaşlama sisteminin olması lazım. Yani burada yönetimsel bir hata da olabilir.” dedi.

    Vatman Semi Özcan ile aynı ambulansta hastaneye götürüldüğünü aktaran Ertürk, vatmana kazanın nasıl olduğunu sorduğunu, onun da “Hatırlamıyorum.” diye cevap verdiğini dile getirdi.

    Vatmanın epilepsi olduğu ve uykusuz olduğu yönünde duyumlar da aldığını söyleyen Ertürk, “İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Kaza sırasında eğer otobüs dolu olsaydı, birden fazla ölü olurdu. Otobüs boştu. Ondan dolayı şükür ki ölen olmadı, yaralananlar oldu sadece. Daha büyük sonuçları olabilirdi.” ifadelerini kullandı.

    Kazada omzundan yaralandığını kaydeden Ertürk, ameliyatla omzuna platin takıldığını ve 7 aylık bir fizik tedavi süreci geçirdiğini ancak hala tam iyileşmediğini belirtti.

    Tedavi süresi boyunca İBB’den bir kez bile aranmadığını vurgulayan Ertürk, “Bir kez arayıp ‘geçmiş olsun’ demediler. Bu kadar vurdumduymaz, bu kadar sorumsuz bir belediyecilik anlayışı olmaz. Gerçekten yazık. İnsanları hem mağdur edip hem de sonrasında hiçbir sürece destek olmadılar.” şeklinde konuştu.

    Olayın geçmişi

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 10 kişi “mağdur”, vatman Semi Özcan ise “şüpheli” sıfatıyla yer alıyor.

    Mağdur Ünal Koçkesen’in kullandığı İETT otobüsü ile sanık Semi Özcan’ın idaresindeki Alibeyköy-Cibali T5 hattında sefer yapan tramvayın kırmızı ışık kuralına uymaması sonucu Namık Kemal Caddesi’nde çarpıştığı ifade edilen iddianamede, 3 mağdurda kırık, 7 mağdurda basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek yaralanma olduğu belirtiliyor.

    İddianamede, sanık Özcan’ın “bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 1 yıldan 6 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    İnternet Üzerinden Kumar ve Dolandırıcılık Yapan Şebeke Çökertildi

    Eylül 7, 2025

    Bursa’da Uyuşturucu Operasyonu: 48 Kilogram Hammadde Ele Geçirildi

    Eylül 6, 2025

    81 İlde Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu Düzenlendi

    Eylül 4, 2025

    Tesla İş Başvurusu Nasıl Yapılır? Türkiye’de Açık Pozisyonlar

    Eylül 4, 2025

    La Nina Nedir? Türkiye’de Etkisi Görülecek mi?

    Eylül 3, 2025

    Gençlik ve Spor Bakanlığı 2025 Personel Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

    Eylül 3, 2025
    En Yeni Haberler

    Filenin Sultanları Dünya İkincisi Oldu

    İstanbul’da Okulların İlk Günü İçin Ders Saatleri Değişti

    Kendi Bacaklarını Kesen Doktor Sigorta Dolandırıcılığından 2 Yıl 8 Ay Hapis Aldı

    Galatasaray, Victor Osimhen İçin Özel Uçak Gönderiyor

    Ekonomi Gazetecisi Ertan Acar Hayatını Kaybetti

    12 Dev Adam’ın EuroBasket 2025 Çeyrek Final Rakibi Belli Oldu

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.