Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • FIFA Kulüpler Dünya Kupası Şampiyonu Chelsea Oldu
    • Filenin Sultanları İtalya’ya Tie-Break’te Mağlup Oldu
    • Manisa FK, Ferdi Zeyrek İçin Özel Yas Forması Hazırladı
    • Kerem Aktürkoğlu için PSV Eindhoven iddiası
    • Antik DNA Analizi Hastalıkların Hayvanlardan İnsanlara Geçişini Ortaya Koydu
    • MEB 2025 Eğitim Takvimi Yayınlandı: İlkokul Kayıtları Temmuz Ayında Başladı
    • Google, OpenAI’ın Windsurf Satın Alma Planını Reddetti
    • Ehliyet Yenileme İçin Son Günler: Yenileme Randevusu Nereden Alınır?
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    Anasayfa » Alparslan Bayraktar: Göktepe-3’te Stratejik Doğalgaz Rezervi Bulundu

    Alparslan Bayraktar: Göktepe-3’te Stratejik Doğalgaz Rezervi Bulundu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’deki Göktepe-3 kuyusunda 75 milyar metreküplük, yaklaşık 30 milyar dolar değerinde doğalgaz rezervi keşfedildiğini açıkladı.
    Özge TekeliMayıs 17, 2025
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’deki Göktepe-3 kuyusunda gerçekleştirilen sondaj çalışmaları sonucu 75 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulunduğunu açıkladı. Ekonomik değeri yaklaşık 30 milyar dolar olan bu keşfin Türkiye’nin enerji alanındaki bağımsızlık hedeflerine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

    Bakan Bayraktar, test çalışmalarının tamamlandığı Göktepe-3 kuyusuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin enerji ihtiyacının karşılanmasında bu tür yerli kaynakların önemine dikkat çekti. Bayraktar, Türkiye’nin son yıllarda enerji alanında kaydettiği ilerlemeleri vurgulayarak, “Artık kendi denizlerimizde, kendi imkanlarımızla arama ve üretim yapabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Göktepe-3 sahasındaki keşif, Sakarya Gaz Sahası’nda daha önce tespit edilen 710 milyar metreküplük rezervin ardından Türkiye’nin Karadeniz’deki doğalgaz çalışmalarına ivme kazandırıyor. Bakanlık, bu gelişmelerle birlikte enerjide dışa bağımlılığı azaltmayı ve yerli üretimi artırmayı hedefliyor.

    Öte yandan Enerji Uzmanı Dr. İzzet Alagöz de CNN Türk ekranlarında yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin bu son keşifle birlikte denizden doğalgaz üretebilen dünyadaki sayılı ülkeler arasına girdiğini ifade etti. Alagöz, Avrupa Birliği ülkelerinin çoğunun kendi doğalgaz kaynaklarına sahip olmadığını hatırlatarak, Türkiye’nin bu alanda stratejik bir avantaja ulaştığını belirtti.

    Türkiye’nin enerji filosunda yer alan sondaj gemileri Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han ile sismik araştırma görevini yürüten Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis gemileriyle yapılan çalışmaların, ülkenin enerji portföyünü güçlendirmeye devam edeceği bildirildi.

    Yeni keşif sayesinde, hali hazırda Sakarya Gaz Sahası’ndan elde edilen doğalgazın ulaştığı yaklaşık 3 milyon haneye ek olarak, daha fazla yerli kaynağın kullanıma sunulması planlanıyor. Enerji yönetimi, bu hamlelerle enerji ithalatının ekonomiye olan yükünü azaltmayı amaçlıyor.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Ehliyet Yenileme İçin Son Günler: Yenileme Randevusu Nereden Alınır?

    Temmuz 12, 2025

    YHT Hatlarında Yaz Tatiline Özel Ek Sefer Düzenlenecek

    Temmuz 12, 2025

    21 İlde Düzenlenen Siber Suç Operasyonunda 346 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Temmuz 12, 2025

    Ahmet Türk’ün 8 Yıllık Yurtdışı Yasağı PKK Töreni İçin Kaldırıldı

    Temmuz 11, 2025

    Tire Belediyesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

    Temmuz 11, 2025

    Bursa Merkezli Narkotik Operasyonunda 304 Torbacı Yakalandı

    Temmuz 11, 2025
    En Yeni Haberler

    FIFA Kulüpler Dünya Kupası Şampiyonu Chelsea Oldu

    Filenin Sultanları İtalya’ya Tie-Break’te Mağlup Oldu

    Manisa FK, Ferdi Zeyrek İçin Özel Yas Forması Hazırladı

    Kerem Aktürkoğlu için PSV Eindhoven iddiası

    Antik DNA Analizi Hastalıkların Hayvanlardan İnsanlara Geçişini Ortaya Koydu

    MEB 2025 Eğitim Takvimi Yayınlandı: İlkokul Kayıtları Temmuz Ayında Başladı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.