HaberX
TRY USD
DOLAR
45,5348 +%0.06
TRY EUR
EURO
52,8394 -%-0.20
STERLİN
60,5484 -%-0.18
BİTCOİN
₺3.517.606 -%-1.35
ETHEREUM
₺96.338,0 -%-3.28
ALTIN
6.560,68₺ -%-1.25
Anasayfa/Gündem/İstanbul’da 5 İlçede Eş Zamanlı Narkotik Operasyonu Düzenlendi

İstanbul’da 5 İlçede Eş Zamanlı Narkotik Operasyonu Düzenlendi

İstanbul’da düzenlenen narkotik operasyonlarında 381 kilo metamfetamin, 1 milyon uyuşturucu hap ve 203,5 kilo kimyasal madde ele geçirildi.

İstanbul’da 5 İlçede Eş Zamanlı Narkotik Operasyonu Düzenlendi
Oluşturan
Eklenme 26.10.2025 - 15:22
Haberi PAYLAŞ

İstanbul’da gerçekleştirilen geniş çaplı narkotik operasyonlarında, büyük miktarda uyuşturucu madde ve kimyasal katkı ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda Büyükçekmece, Fatih, Bağcılar, Sultangazi ve Beylikdüzü ilçelerinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda 381 kilogram metamfetamin, 1 milyon 85 bin adet uyuşturucu hap, 142 kilogram uyuşturucu hammaddesi ve 203,5 kilogram kimyasal katkı maddesi ele geçirildi.

Yetkililer, ele geçirilen kimyasal maddelerin yaklaşık 14 ton sentetik uyuşturucu üretiminde kullanılabilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti. Operasyon kapsamında 10 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, yapılan çalışmaların temel amacının toplum sağlığını korumak olduğunu vurguladı. “Uyuşturucu ile mücadelemiz yalnızca ülkemizin değil, tüm insanlığın geleceği için yürütülüyor.” ifadelerini kullandı.

Emniyet birimlerinin koordineli çalışmaları sonucunda uyuşturucu üretimi ve dağıtımına yönelik önemli bir ağın çökertildiği bildirildi. Operasyonların, toplum sağlığını tehdit eden suç unsurlarına karşı kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.