SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

1980 darbesinden sonra İstanbul’da birinci yaşandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve DİSK ortasında, 12 Eylül 1980 darbesinden 42 yıl sonra birinci kere toplu iş kontratı imzalandı.

Yayınlanma:
ABONE OL

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Devrimci Emekçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ortasında, 12 Eylül 1980 darbesinden 42 yıl sonra birinci defa toplu iş mukavelesi imzalandı.

Eyüpsultan’daki İSKİ Genel Müdürlük binasında düzenlenen tarihi toplu iş kontratına, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ve DİSK Genel Lideri Dilek Çerkezoğlu imza attı.

Kalabalık ve coşkulu bir çalışan topluluğu önünde düzenlenen imza merasimi öncesinde, sırasıyla; DİSK Genel-İş Sendikası Genel Lideri Çalışkan, Çerkezoğlu ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İLGİLİ HABER Çanakkale’de 45 Bin 700 Makaron Ele Geçirildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve DİSK ortasında, 12 Eylül 1980 darbesinden 42 yıl sonra birinci kere toplu iş kontratı imzalandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri Boğaziçi İdare ve Ulaşım A.Ş.’de vazife yapan 6 bin 100 çalışanı ilgilendiren toplu iş kontratına DİSK Genel Lideri İstek Çerkezoğlu ile birlikte imza atan Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, “Ekonomik kalemlerde varılan mutabakatın yanında, çalışma kaidelerine ve toplumsal hayata dair de birtakım kazanımları eklediğimizi söz etmek isterim. Bunlardan en kıymetlisi; dünyadaki insani standartlara ahenk sağlamak açısından, üniversal uygulamalar hangi standartlarda ise onlara erişmek ismine kıymetli gördüğümüz, haftalık çalışma mühletinin 45 saatten 40 saate indirilmesi de mevcut” dedi.

Yaşanan ekonomik zorlukların çalışma ve toplumsal hayat üzerindeki tesirlerinin her geçen gün daha da ağırlaştığının altını çizen İmamoğlu, dünyadaki insani standartlara ahenk sağlamak açısından, kozmik uygulamalar hangi standartlarda ise onlara erişmek ismine pahalı gördükleri haftalık çalışma mühletinin 45 saatten 40 saate indirilmesi ile ilgili gerekli teknik ve adaptasyon çalışmaları dikkate alarak, geçiş tarihini 1 Mart 2024 olarak belirlediklerini söyledi.

Başkan İmamoğlu, “Bu çalışma standardını, ilgili öbür sendikalarımızla da istişare ederek tüm çalışanlarımıza uygulamak sürecine de girmiş bulunuyoruz” dedi.

DİSK Genel Lideri Çerkezoğlu da yaptığı konuşmada, “Bizim DİSK olarak belediyelerdeki örgütlülüğümüz ve varlığımız, birebir vakitte bu ülkenin geleceğine dair, demokrasi çabasına dair bir çaba yoldaşlığıdır da birebir vakitte. O yüzden çok değerli, o yüzden çok heyecanlıyız. Ve böylesi bir süreçte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde toplu iş mukavelesinin böylesi hoş bir tabloyla sonuçlanmasında emeği geçen, başta Büyükşehir Belediye Liderimiz, bütün bürokratlar, bütün grubu, şirketimizin Genel Müdürü ve sendikamızın Genel Lideri ve bütün yönetici arkadaşlarım olmak üzere ve bu kontrata emeğiyle kendi varlığını ortaya koyan tüm emekçi arkadaşlarıma, gayret yoldaşlarıma DİSK ismine bir sefer daha çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çalışanlar, toplu iş mukavelesini halay çekerek kutladı

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler