SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

2019’da Abdullah Öcalan’ın Mektubunu Getiren Ali Kemal Özcan Görevden Uzaklaştırıldı

2019 İBB seçimleri öncesi PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın mektubunu paylaşan Munzur Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özcan görevinden uzaklaştırıldı.

Yayınlanma:
ABONE OL

Munzur Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özcan hakkında “terör örgütü liderini övmek” iddiasıyla yapılan ihbar üzerine üniversitedeki görevinden uzaklaştırıldı.

Rudaw’ın haberine göre, hakkında adli ve idari işlem başlatılan Özcan, Abdullah Öcalan üzerine yazdığı kitapların yanı sıra 2019 yılında İstanbul seçimleri öncesinde “Öcalan’ın kamuoyuna duyuru” açıklamasını kamuoyuyla paylaşmasıyla gündeme gelmişti.

ALİ KEMAL ÖZCAN İFADEYE ÇAĞRILDI

Prof. Dr. Ali Kemal Özcan hakkında “terör örgütü lideri övmek” iddiasıyla yapılan ihbarın ardından Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeye çağrıldı.

İLGİLİ HABER Osmaneli’de Çiftçilere 3 Bin Böğürtlen Fidesi Dağıtılacak
2019 İBB seçimleri öncesi PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın mektubunu paylaşan Munzur Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özcan görevinden uzaklaştırıldı.

KARAR BUGÜN TARAFIMA TEBLİĞ EDİLDİ

Hakkında başlatılan adli ve idari soruşturmayı doğrulayan Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, “Hakkımda ihbar olduğu gerekçesiyle emniyete çağrıldım. Orada savunmamı yaptım. Rektörlük de soruşturmanın selameti açısından tedbiren hakkımda görevden uzaklaştırma kararı vermiş ve karar bugün tarafıma tebliğ edildi.” dedi.

DEVLETİN EN TEPESİ İLE ÖRGÜTÜN EN TEPESİ HALA ÇÖZÜM İSTİYOR

“Şiddeti siyasetten uzaklaştırmak için uzun yıllardır devam eden girişimlerinin olduğunu” söyleyen Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, “Ben, 2005 yılında Tunceli’de henüz üniversite yokken Türkiye’ye geldim. Öcalan üzerine akademik çalışmalar yapmış biriyim. Ben, şiddetle siyaseti bir daha geri dönmemek üzere birbirinden uzaklaştırmak gibi zor bir işle uğraşacağımı bilerek Türkiye’ye geldim. Yani barış işinin savaştan çok daha zor ve bir o kadar da tehlikeli olduğunu bilerek geldim. Üniversite işi ondan yaklaşık 5 sene sonra önüme geldi. Remzi Kartal ile de 2 sene önce yurtdışında 8 saate yakın görüştüm. Bunları da yaklaşık 2 ay önce X hesabımdan paylaştım zaten. Onlar, Öcalan’ın içeride ölümünü bekliyorlar. Çünkü Öcalan içeride ölürse Türk-Kürt ilişkileri sorununu çözecek ikinci bir kişi bulamazlar. Onlar da bu sorunun çözülmesini istemiyorlar. İyi olan taraf devletin en tepesi ile örgütün en tepesi hala çözüm istiyor ancak yol bilmiyorlar. Bilmeyince de çözüm bulamıyorlar. Eğer hakiki derin bir devlet aklı ortaya çıkmaz ise, Türk-Kürt ilişkilerinin çözümsüzlüğü bu devleti tümden yok etmeye götürebilir. Yani önce Türk-Kürt bölünmesi, sonra yok oluş…” diye konuştu.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler