SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Güncel Altın Fiyatları

Altının gram fiyatı yüzde 0,4 artışla 1.904 lira seviyesinden işlem görüyor. Önceki günkü ons fiyatındaki artışın etkisiyle prim yapan altın yükselişte.

Yayınlanma:
ABONE OL

Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, an itibarıyla yüzde 0,4 artışla 1.904 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dünkü ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,78 primle 1.896 liradan tamamlamıştı. Çeyrek altın ise aynı dakikalarda 3 bin 130 liradan, cumhuriyet altını ise 12 bin 795 liradan satılıyor.

Analistler, gelecek döneme ilişkin alınan sinyallerle faiz indirimlerine önümüzdeki yıl başlanabileceğine dair beklentilerin arttığını belirtiyor.

İLGİLİ HABER Akbank’tan Nisan Ayı Kampanyaları
Altının gram fiyatı yüzde 0,4 artışla 1.904 lira seviyesinden işlem görüyor. Önceki günkü ons fiyatındaki artışın etkisiyle prim yapan altın yükselişte.

Bugün dünya genelinde açıklanacak öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri yatırımcıların odağına yerleşmiş durumda.

Çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini sabit bırakmasının ardından dün de Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

altin-fiyatlari2.jpg

Fed’in gelecek yıl faiz indirimlerine başlayabileceğinin sinyalini vermesi ve açıklanan verilerin ekonomide “yumuşak iniş” umutlarını desteklemesi, varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili oldu.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.050 ve 2.070 dolar seviyeleri direnç, 2.020 ve 2.010 dolar seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.

Bugün dünya genelinde öncü PMI ve ABD’de sanayi üretimi gibi yoğun veri gündemine dikkat çeken analistler, altın fiyatlarının bu verilere bağlı olarak şekillenebileceğini ifade ediyor.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler