SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Yayınlanma:
ABONE OL

17 Haziran’da gerçekleştirilen TYT ve 18 Haziran’da yapılan AYT ve YDT oturumları sonrasında, öğrencilerin merakla beklediği YKS sonuçları hakkında detaylar belirlendi.

ÖSYM, resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı sınav takvimine göre, YKS sonuçlarının temmuz ayında açıklanacağını duyurdu.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM’nin belirlediği takvime göre, 2023 YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde adayların erişimine açıklanacak. Ancak, geçmiş sınavlarda olduğu gibi erken açıklama ihtimali de bulunmaktadır. ÖSYM’den gelecek açıklamalar, üniversite hayali kuran birçok kişi tarafından büyük bir merakla beklenmektedir.

YKS Sınav Sorgulama Ekranı

Sonuçlar açıklandığında ÖSYM’nin resmi internet sitesine erişim sağlamalısınız.

YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak, Hangi Tarihte

ÖSYM tarafından yapılan resmî açıklamalar ve sınav takvimi doğrultusunda, YKS tercihleri için henüz açıklama yapılmamıştır. YKS sonuçlarının 20 Temmuz’da erişime açılması planlanmaktadır ve sonuçların saat 12:00 ile 15:00 arasında yayımlanması beklenmektedir.

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM, tercihler için ayrı bir duyuru yapacak ve tercih tarihlerini belirleyecektir.

YSK’de Kaç Tercih Etme Hakkı Var?

YKS tercihleri için adayların 24 tercih hakkı bulunmaktadır.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler