SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Zelzelenin yaralarını ‘Birlikte’ saracaklar

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenerek Almanya'ya yakınlarının yanına giden 12 bine yakın vatandaş için "Birlikte İyileşelim" projesi başlatıyor.

Yayınlanma:
ABONE OL

ANKARA (İGFA) – 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan sonra Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları, sarsıntı bölgesinde yakınlarını süreksiz bir müddetliğine Almanya’’ya davet etmiş, Alman makamları tarafından da özel bir vize düzenlemesi yapılmıştı.

Bu kapsamda sarsıntıdan etkilenen 12 bine yakın vatandaş bu özel vizeden yararlanarak Almanya’’ya gitmişti. Bu doğrultuda Almanya’’ya yakınlarının yanına giden depremzede vatandaşların gereksinimlerinin yerinde tespit edilmesi ve karşılanması için harekete geçen Bakanlık, T.C. Berlin Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile birlikte “Birlikte İyileşelim” projesi başlattı.

Vatandaşlara psikososyal takviye sunulmasının amaçlandığı proje kapsamında Bakanlık bünyesinde, psikolog, ruhsal danışman, toplumsal hizmet uzmanları ve çocuk gelişimciler tarafından aile seminerleri, psikoeğitimler ile yetişkinler ve çocuklar için başka ayrı olmak üzere tarihi-kültürel seyahatler üzere uygunlaştırma faaliyetleri düzenlenecek. Ailelerle yapılan görüşmelerde gereksinimler tespit edilerek ileriye dönük takipleri yapılabilecek.

İLGİLİ HABER Mahzen-29 Operasyonlarında Ele Geçirilenler Emniyette Sergilendi
Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenerek Almanya'ya yakınlarının yanına giden 12 bine yakın vatandaş için "Birlikte İyileşelim" projesi başlatıyor.

Buna ek olarak sarsıntının vatandaşların üzerindeki olumsuz tesirlerinin azaltılmasının amaçlandığı projeyle Almanya’da yerleşik olan ve sarsıntı bölgesinden yakınları gelen Türk ailelerine, zelzeleden etkilenen yakınlarına nasıl yaklaşmaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiği mevzularında bilgilendirmeler yapılacak.

İLK OLARAK BERLİN’’DE UYGULANACAK

İlk olarak Berlin’’de uygulanacak olan “‘Birlikte İyileşelim’” projesinin, daha sonra Almanya’’nın öteki kentlerinde de hayata geçirilmesi planlanırken vatandaşlar müracaatlarını https://forms.aile.gov.tr/birlikte-iyileselim adresi üzerinden süratli ve kolay bir halde yapabilecek

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler