SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Zorunlu Deprem Sigortası Prim Tutarları Yeniden Belirlendi

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Zorunlu Deprem Sigortası'nda önemli değişiklikler içeren bir talimat tebliğini Resmi Gazete'de yayımladı.

Yayınlanma:
ABONE OL

Zorunlu Deprem Sigortası’nda önemli değişiklikler gündeme geldi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan tebliğle birlikte, asgari prim tutarları ve sigorta bedeli hesaplamalarında önemli artışlar yapıldı.

Risk gruplarına göre belirlenen asgari prim tutarları şu şekilde güncellendi:

Birinci grup için 979 TL, ikinci grup için 869 TL, üçüncü grup için 739 TL, dördüncü grup için 693 TL, beşinci grup için 521 TL, altıncı grup için 370 TL ve yedinci grup için 252 TL. Bu tutarlar artık asgari olarak kabul edilecek.

İLGİLİ HABER Türkiye’nin İhracat Artışında Başı Irak Çekti
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Zorunlu Deprem Sigortası'nda önemli değişiklikler içeren bir talimat tebliğini Resmi Gazete'de yayımladı.

Ayrıca Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı da 640 bin TL’den 1 milyon 272 bin TL’ye çıkarıldı.

Yapı türlerine göre değişen sigorta bedeli hesaplamalarında ise betonarme yapılarda metrekare başına düşen bedel 3 bin 16 TL’den 6 bin TL’ye yükseltildi. Diğer yapı türlerinde ise bu bedel 2 bin 80 TL’den 4 bin TL’ye çıkarıldı. Bu değişiklikler 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Ayrıca metrekare bedelleri her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan yurt içi üretici fiyat endeksi oranında artırılacak. Eğer belirtilen oran sıfırın altında ise, bu durumda oran sıfır olarak kabul edilecek.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler