SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Avrupa Borsaları Yükselişle Açıldı

Avrupa borsaları güne yükselişle başladı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,4 kazançla 476 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,2 artışla 16.564 puan seviyesinde işlem görüyor.

Yayınlanma:
ABONE OL

İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,4 değer kazancıyla 7.712 puan, İtalya’da MIB 30 endeksi yüzde 0,5 yükselişle 30.262 puan, İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,8 artışla 10.134 puan ve Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,2 kazançla 7.427 puanda bulunuyor.

Avro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 üstünde 1,0940’ta seyrediyor.

Küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının (Fed) toplantı tutanaklarının faizlerin piyasa beklentilerinden daha uzun süre yüksek kalabileceğini göstermesinin ardından karışık bir seyir izleniyor.

İLGİLİ HABER Akbank’tan Nisan Ayı Kampanyaları
Avrupa borsaları güne yükselişle başladı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,4 kazançla 476 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,2 artışla 16.564 puan seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, bugün ABD açıklanacak ADP özel sektör istihdam, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ile hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile Almanya’da açıklanacak enflasyon verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed’in mart toplantısında faiz indirimlerine başlama ihtimali hafta başında yüzde 85 seviyesinde bulunurken, bu ihtimal tutanakların ardından yüzde 70’e geriledi.

Öte yandan, enflasyon ve resesyon ikileminin en fazla hissedildiği bölge olarak öne çıkan Avrupa’da da Orta Doğu’da artan jeopolitik riskler ve Kızıldeniz’de yükselen gerilimin de etkisiyle pay piyasalarında risk algısı devam ediyor.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler