HaberX
Anasayfa/Genel/Satılamayan Kurbanlıklar ESK Tarafından Alınacak

Satılamayan Kurbanlıklar ESK Tarafından Alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda satılamayan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu tarafından 1-7 Haziran tarihleri arasında satın alınacağını açıkladı. Başvuru şartları ve süreç detayları belli oldu.

Oluşturan
Eklenme 29.05.2026 - 08:45
Güncellenme 29.05.2026 - 01:58
Haberi PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı sürecinde elinde satılamayan hayvan kalan üreticiler için yeni bir uygulamayı duyurdu. Açıklamaya göre pazarlarda değerlendirilemeyen kurbanlıklar Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından belirlenen şartlar kapsamında satın alınacak.

Bakan Yumaklı, uygulamanın üreticilerin mağduriyet yaşamaması amacıyla devreye alındığını belirtti. Bu kapsamda, kurban satış alanlarına sevk edilmesine rağmen satışı gerçekleşmeyen hayvanlar devlet alım sistemi üzerinden değerlendirilecek.

Başvurular 1-7 Haziran Tarihlerinde Yapılacak

ESK tarafından yapılacak alımların 1 ile 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. Hayvanlarını kuruma satmak isteyen üreticilerin, ilgili belgelerle birlikte başvuru yapması gerekiyor.

Haber Devam Ediyor

Başvuru sürecinde; il ve ilçe tarım müdürlüklerinden alınan sevk belgeleri ile hayvan pazarına giriş, kira ve nakliye gibi masrafları gösteren evrakların ibraz edilmesi şart olacak.

TÜRKVET Sistemi Üzerinden Kontrol Yapılacak

Satın alma işlemlerinde hayvanların kayıt durumu ve uygunluğu TÜRKVET sistemi üzerinden kontrol edilecek. İncelemelerin ardından, Et ve Süt Kurumu’nun belirlediği alım kriterleri doğrultusunda uygun bulunan hayvanlar satın alınacak.

Bakanlık ekiplerinin, Kurban Bayramı döneminde satış ve kesim noktalarındaki denetim faaliyetlerini de sürdürdüğü ifade edildi.

Uygulamanın, özellikle bayram döneminde satış yapamayan üreticilerin ekonomik kayıp yaşamaması için hayata geçirildiği belirtildi.