Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri öncesinde özel hazırlık maçında ABD’ye konuk olacak. Mücadele, bugün Türkiye saati ile 22.40’ta başlayacak ve TV8 kanalından canlı yayınlanacak.
Karşılaşma, ABD’nin Connecticut eyaletinde bulunan East Hartford şehrindeki Pratt & Whitney Stadı’nda oynanacak. Maçta hakem olarak Panama Futbol Federasyonu’ndan Fernando Moron görev yapacak. Yardımcı hakemler Andres Vargas ile Alejandro Camarena, dördüncü hakem ise Dominik Cumhuriyeti’nden Randy Encarnacion olacak.
Milli takım kadrosunda sakatlık nedeniyle bazı değişiklikler yaşandı. Kaptan Hakan Çalhanoğlu, kaleci Uğurcan Çakır, Mustafa Hekimoğlu ve Salih Özcan, sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Ahmed Kutucu ise kadroya dahil oldu.
Türkiye ile ABD, milli takımlar düzeyinde 5. kez karşılaşacak. Önceki 4 maçta ABD’nin 2 galibiyeti, Türkiye’nin 1 galibiyeti ve 1 beraberlik bulunuyor. A Milli Takım, tarihi boyunca 639 maç yaparken, 250 galibiyet, 150 beraberlik ve 239 mağlubiyet aldı. Bu maç, Türkiye’nin 640. resmi karşılaşması olacak.