Fenerbahçe’de teknik direktör belirsizliği sürerken, sarı-lacivertli ekipte önemli bir gelişme yaşandı. Jose Mourinho ile yollarını ayıran yönetim, yabancı teknik direktör adaylarıyla temaslarını sürdürürken, yerli bir tercih yapılması durumunda takımın başına geçmesi beklenen İsmail Kartal’ın planı netleşti.
Sportif direktör Devin Özek ile özel bir toplantı gerçekleştiren Kartal, oyun felsefesini ve ideal kadrosunu yönetime sundu. Tecrübeli çalıştırıcı, milli aradan sonra oynanacak Trabzonspor karşılaşması için 4-2-3-1 dizilişini düşündüğünü aktardı. Savunma hattını önde kurmayı planlayan Kartal, yüksek tempo ve yoğun pres anlayışını ön planda tutacak bir sistem üzerinde çalışıyor.
Kartal’ın oluşturduğu kadroda kalede Ederson, savunmada Semedo, Çağlar, Skriniar ve Brown görev yapacak. Orta sahada Fred ile Alvarez ikilisi sahada olacak. Hücum hattında Asensio, Talisca ve Kerem’in arkasında Duran gol yükünü üstlenecek.
Yeni transfer Nene ve İrfan Can Kahveci’nin de performanslarına göre ilk 11’de şans bulabileceği öğrenildi. Kartal’ın toplantıda yalnızca diziliş değil, oyuncularla iletişim stratejileri ve saha içi roller üzerinde de durduğu belirtildi. Hedef, maçların ilk yarısında oyunu domine ederek skor avantajı sağlamak.