UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sezonun en büyük randevusu bu akşam oynanacak. Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonu olan Devler Ligi’nde final heyecanı Almanya’nın Münih şehrinde yaşanacak. PSG ile Inter’i karşı karşıya getirecek mücadele, TSİ 22.00’de başlayacak ve TRT 1 ekranlarından canlı, şifresiz olarak yayınlanacak.
Münih’teki Allianz Arena’da oynanacak karşılaşmanın hakemliğini Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs üstlenecek. Kovacs’ın yardımcılıklarını Mihai Marica ve Ferencz Tunyogi yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Portekizli Joao Pedro Silva Pinheiro olacak.
PSG Final Biletini Zorlu Yoldan Aldı
Paris Saint-Germain, 2024-2025 sezonunda ilk kez uygulanan lig formatında sekiz maça çıktı. Bu aşamada dört galibiyet, bir beraberlik ve üç yenilgi alan Fransız temsilcisi, play-off turuna kaldı. Aynı ülkeden Brest’i geçerek son 16’ya kalan PSG, bu turda güçlü İngiliz kulübü Liverpool’u iki maçta da 1-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Premier Lig’in sürpriz takımı Aston Villa’yla karşılaşan PSG, ilk maçı 3-1 kazandı, ikinci karşılaşmada 3-2 yenilmesine rağmen yarı finale yükseldi. Yarı finalde Arsenal’i eleyen Fransız ekibi, ilk maçta deplasmanda 1-0 kazandıktan sonra rövanşta 2-1’lik galibiyetle finale adını yazdırdı.
Inter’den Devleri Eleyerek Gelen Final
Serie A ekibi Inter ise lig aşamasındaki sekiz maçta altı galibiyet, bir beraberlik ve yalnızca bir mağlubiyet alarak doğrudan son 16 turuna yükseldi. Bu turda Feyenoord’u çift maçta da mağlup eden Milano temsilcisi, çeyrek finalde Bayern Münih’le eşleşti. İlk maçta Almanya’da 2-1’lik galibiyet alan Inter, rövanşta 2-2 berabere kalarak yarı finale çıktı. Yarı finalde İspanyol devi Barcelona ile zorlu maçlar oynayan Inter, deplasmandaki 3-3’lük beraberliğin ardından evinde uzatmalarda 3-2 kazanarak finale uzandı.
Tarihi İlk Buluşma
PSG ile Inter, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez resmi bir maçta kozlarını paylaşacak. Bu anlamda karşılaşma iki kulüp açısından da tarihi bir önem taşıyor. Mücadele, Türk futbolseverler için ayrı bir heyecan da barındırıyor. Inter forması giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, bu maçla birlikte Şampiyonlar Ligi finalinde ikinci kez sahne alacak ve bu başarıya ulaşan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçecek.
Muhtemel 11’ler
PSG: Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Pacho, Nuno Mendes, Joao Neves, Vitinha, Fabian Ruiz, Kvaratskhelia, Barcola, Dembele
Inter: Sommer, Pavard, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Barella, Hakan Çalhanoğlu, Mkhitaryan, Dimarco, Lautaro Martinez, Thuram