HaberX
AnasayfaEkonomiTMO’dan çiftçiye 5,3 milyar TL’lik ürün bedeli ödemesi

TMO’dan çiftçiye 5,3 milyar TL’lik ürün bedeli ödemesi

TMO, 2026 yılı ürün alımları doğrultusunda hububat, fındık, kuru üzüm ve haşhaş çiftçisine toplam 5,3 milyar TL ödeme yapıldığını açıkladı.

Oluşturan
Eklenme 21.10.2026 - 19:30

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2026 yılı ürün alımları kapsamında hububat, fındık, kuru üzüm ve haşhaş çiftçisine toplam 5 milyar 322 milyon lira tutarında ödeme yapıldığını aktardı.

TMO, ödemelerin çiftçilerin banka hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

NE KADAR ÖDEME YAPILDI?

Kurumun sosyal medya hesabından konuya yönelik yapılan açıklamada, 24-30 Eylül tarihleri arasında teslim alınan ürünler için hububat çiftçisine 13 milyon TL, fındık çiftçisine 4 milyar 203 milyon TL ve kuru üzüm çiftçisine ise 1 milyar 92 milyon TL ödeme yapıldığı belirtildi.

Haber Devam Ediyor

Aynı zamanda, 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında teslim edilen haşhaş kapsülü ve tohumu için çiftçilere 14 milyon TL ödeme yapıldı.

ÖDEMELER HESAPLARA AKTARILDI

Kurum, ilgili ürünler için toplam 5 milyar 322 milyon TL’nin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını paylaştı.

Ödemesi yapılan çiftçilerin SMS ile bilgilendirildiği ve ürün bedeli ödemelerinin periyodik olarak süreceği vurgulandı.