Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • 21 İlde Düzenlenen Siber Suç Operasyonunda 346 Şüpheli Gözaltına Alındı
    • Beşiktaş, Orkun Kökçü Transferini KAP’a Bildirdi
    • Bilim Günde Kaç Yumurta Tüketilmesi Gerektiğini Açıkladı
    • Özlem Conker “Sevdiğim Sensin” Dizisine Katıldı
    • Zincir Marketlerde Dijital Etiket Uygulaması Başladı
    • Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 Sezonu İlk İki Haftanın Fikstürü Açıklandı
    • Ahmet Türk’ün 8 Yıllık Yurtdışı Yasağı PKK Töreni İçin Kaldırıldı
    • Tire Belediyesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    Anasayfa » TEB Duyurdu! Sendikasyon Kredisi Yeniledi

    TEB Duyurdu! Sendikasyon Kredisi Yeniledi

    HaberX EditörKasım 1, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    TEB’den gelen açıklamaya göre, sürdürülebilirlik performans hedefleri içeren ve 6 yeni bankanın dahil olduğu sendikasyon kredisi, 14 ülkeden 22 bankanın katılımıyla yapılırken, ilave kaynak yükselişiyle yüzde 125 oranında yenilendi.

    367 gün vadeli sendikasyon kredisinin toplam maliyeti dolar ve avro kısımlar için sırasıyla SOFR + yüzde 3,50 ve Euribor + yüzde 3,25 olarak meydana gelirken, önceki kredi işlemine göre 75 baz puan maliyet indirimi uygulandı.

    Açıklamada görüşlerini paylaşan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, sendikasyon kredisiyle reel sektörün dış ticaret finansmanına destek vererek her zaman olduğu gibi ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

    teb-2.jpg

    Yeniledikleri sendikasyon kredisinde hedefin üzerinde yüksek çevirme oranına ulaşarak 330 milyon dolar temin ettiklerini dile getiren Leblebici, “Dış finansmanlarımızı derinleşme ve çeşitlendirme yönünde atacağımız adımlarla ileriye taşımayı, muhabir bankalar ve uluslararası yatırımcılarımızla yakın işbirliğimizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtmek isterim. Bu vesileyle işlemimize katılan ve destek veren tüm muhabir bankalarımıza teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

    Leblebici, kredinin bu yıl da sürdürülebilirlik performansı kriterleri çerçevesinde yenilendiğinin altını çizerek, “Sağladığımız sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi ile sosyal kriterleri odağımıza alarak üç yeni performans hedefi belirledik. Buna göre, deprem bölgesindeki mikro ve KOBİ ölçekli işletmeleri desteklemek için kaynak sağlayacağız. Kadın hakim ortaklı mikro ve KOBİ’lere sağlanan finansman tutarının artırılması ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine yönelik kredilerin artırılması yönünde yatırımları destekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

    teb-3.webp

    SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRECEĞİZ

    TEB olarak benimsedikleri “iyi ve örnek banka” anlayışıyla sürdürülebilir ekonomi, toplum ve çevre yaratmaya katkı sağlayan uygulamaları desteklediklerini ve toplumu daha iyi bir geleceğe taşımak için çalıştıklarını söyleyen Leblebici, şöyle konuştu:

    “Ürün ve hizmetlerimizle sürdürülebilir kalkınmaya destek olurken aynı zamanda toplumsal fayda sağlamaya, topluma, çevreye ve insan yaşamına değer katan, pozitif etki yaratan çalışmalara odaklanıyoruz. 96 yıldır Cumhuriyetimiz hep daha ileri gitsin diye çalışan bir bankayız. Bugüne kadar olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. yılında da ülkemizi daha iyi bir geleceğe taşımak için her alanda çalışmayı ve sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

    TEB Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yenidoğan da bankanın sürdürülebilirlik stratejilerine uygun olarak performans kriterlerini güçlü tutarak ESG hedeflerini belirlediğinin altını çizdi.

    Sürdürülebilirlik stratejilerine bağlılıklarını sendikasyon işlemleriyle de göstermeye devam ettiklerini aktaran Yenidoğan, bankaya uluslararası kurumların desteğinin güçlü şekilde devam ettiğini ve sürdürülebilirlik alanında hızlı ve sağlam adımlarla ilerlemeyi sürdüreceklerini aktardı.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    İslam Memiş’ten Altın ve Bitcoin Alım Uyarısı

    Temmuz 11, 2025

    Mehmet Şimşek Vergi İnceleme Oranlarını Açıkladı

    Temmuz 11, 2025

    Bitcoin Fiyatında Yeni Rekor: 113 Bin 400 Doları Aştı

    Temmuz 11, 2025

    Motorine Bir Zam Daha Geldi

    Temmuz 9, 2025

    İslam Memiş, Altında Yeni Alım Seviyelerini Açıkladı

    Temmuz 8, 2025

    Zeytinyağında Tarihi Rekolte: Fiyatlar Yarıya Düştü, Üretici Ne Yapacak?

    Temmuz 7, 2025
    En Yeni Haberler

    21 İlde Düzenlenen Siber Suç Operasyonunda 346 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Beşiktaş, Orkun Kökçü Transferini KAP’a Bildirdi

    Bilim Günde Kaç Yumurta Tüketilmesi Gerektiğini Açıkladı

    Özlem Conker “Sevdiğim Sensin” Dizisine Katıldı

    Zincir Marketlerde Dijital Etiket Uygulaması Başladı

    Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 Sezonu İlk İki Haftanın Fikstürü Açıklandı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.