Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Danla Bilic ve Dr. Bülent Cihantimur Arasında Estetik Uyuşmazlığı Mahkemeye Taşındı
    • İletişim Başkanı Altun’dan Leman Karikatüre Sert Tepki
    • TFF 2025-2026 Sezonu Üst Klasman ve VAR Hakem Listesini Açıkladı
    • İzmir Buca’daki Orman Yangınıyla İlgili Bir Kişi Gözaltına Alındı
    • 2025-2026 Süper Lig Takım Harcama Limitleri Açıklandı
    • 1 Temmuz 2025 Salı TV Yayın Akışı: ATV, Kanal D, Show TV ve Diğer Kanallarda Bugün Neler Var?
    • Kuşadası’nda Kabotaj Bayramı İçin Özel Sahil Güvenlik Botu Ziyarete Açılacak
    • 2025’in En Başarılı Üniversiteler Listesi Yayımlandı: Türkiye’den Sadece İki Üniversite İlk 500’de
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Sağlık Turizminde Yıl Sonu Hedefi 40 Bin Kişi

    Sağlık Turizminde Yıl Sonu Hedefi 40 Bin Kişi

    HaberX EditörKasım 19, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde sağlık turizmi yetki belgesi bulunan 46 kuruluşla yurt içi ve dışından gelen hastalara sağlık hizmeti sunuluyor.

    Her yıl çok sayıda turisti ağırlayan Trakya’da Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nin yanı sıra üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve diğer sağlık kuruluşları, çeşitli ülkelerden talep görüyor.

    Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, AA muhabirine, 2017’den beri sağlık turizmiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

    Sağlık kuruluşlarıyla işbirliği içinde sağlık turizminden daha fazla pay alarak sektörün gelişmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, “Sağlık turizm belgesi alabilme noktasında hastanelerimize eğitim, donanım ve kurumsal faaliyetler noktasında yardımcı oluyoruz. Böylece hastaneler sertifikalandığı zaman hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda sağlık turizmi yapabilme kabiliyeti ve belgesine sahip oluyorlar.” dedi.

    “Hastanelerimizle yurt dışında ve içinde fuarlara katılıyoruz”

    Şahin, hastanelerin gerekli belgeleri olmadan sağlık turizmi faaliyeti yürütemediklerini, bu konuda tüm sağlık kuruluşlarına destek vermeye çalıştıklarını dile getirdi.

    Sağlık turizmi çalışmaları kapsamında 2020’de 22 hastanenin katılımıyla Trakya Sağlık Turizm Derneğini kurduklarını belirten Şahin, “Dernek, 3 yıldır faaliyetlerini yürütüyor. Salgın sürecinde de derneğimizin gerçekten devletimizle işbirliği içerisinde güzel faaliyetleri, yardımları oldu. Bizim için anlamlı bir iş oldu. Bunun yanı sıra hastanelerimizle pazarlama ve araştırma faaliyetlerinde bulunarak yurt dışında ve içinde fuarlara da katılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Şahin, sağlık turizm belgesi bulunan 46 kuruluşla Trakya’da sağlık hizmeti verildiğini dile getirerek, “Biz, bu anlamda kamu hastanelerimizi, şehir hastanelerimizi, üniversite hastanelerimizi önemsiyoruz çünkü onların çok ciddi kapasiteleri var, ciddi altyapıları var geçmişten gelen. Özellikle beyin cerrahisi, kalp cerrahisi gibi omurilik gibi birçok alanda çok ciddi altyapıları mevcut. Bu anlamda özel sektörümüzün giremediği kanser vakalarında şehir hastanelerimiz, üniversite hastanelerimiz bu açığı tamamlıyorlar.” diye konuştu.

    “Bu yıl sonunda 40 bin kişiye hizmet vermiş olmayı bekliyoruz”

    Ajansın çalışmalarının başladığı yıllarda Trakya’ya sağlık turizmi için yaklaşık 3 bin 500 kişinin geldiğini ifade eden Şahin, çalışmalarla sayının her geçen yıl arttığını anlattı.

    Şahin, geçen yıl sağlık turizmi kapsamında Trakya’da 32 bin 500 kişiye hizmet verildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

    “Bu yıl sonunda 40 bin kişiye hizmet vermiş olmayı bekliyoruz. Sağlık turizmi kapsamında özellikle Bulgaristan, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Kosova, Sırbistan, Karadağ, Macaristan, İngiltere, İrlanda ve Orta Avrupa ülkelerinden geliyorlar. Kısmen de Malta ve Güney Afrika Cumhuriyeti gibi ülkelerden gelenler oluyor. Daha çok obezite cerrahisi, plastik cerrahi, kulak-burun-boğaz, göz, diş gibi alanlarda faaliyette bulunuyoruz. İyi olduğumuz alanlarda hangi ülkelerden daha çok müşteri alabiliriz diye pazar araştırmalarımızı ona göre yaptık. Kuzey Afrika ve Güney Afrika’da pazarlama faaliyetlerine inşallah 2024’te başlamayı düşünüyoruz. Bunun yanında Özbekistan başta olmak üzere, Kazakistan, Kırgızistan gibi ülkelere giderek orada da pazarlama faaliyetlerinde bulunmak istiyoruz.”

    Türkiye’nin turizmden 100 milyar dolar gelir beklediğini belirten Şahin, 2024 hedeflerinin 50 bin kişiye sağlık turizmi hizmeti sunmak olduğunu söyledi.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    İletişim Başkanı Altun’dan Leman Karikatüre Sert Tepki

    Temmuz 1, 2025

    İzmir Buca’daki Orman Yangınıyla İlgili Bir Kişi Gözaltına Alındı

    Temmuz 1, 2025

    AFAD’dan Yangın Bölgesine Yardım: Hane Başına 162 Bin TL Ödeme Planı

    Haziran 30, 2025

    12 İlde Dolandırıcılık Operasyonu: 230 Gözaltı

    Haziran 30, 2025

    Japon Bebek Bezi Markası Goo.N Türkiye’den Çekildi

    Haziran 30, 2025

    Kamu İşçileri İçin Toplu Sözleşmede Son Hafta: Gözler Yeni Teklifte

    Haziran 30, 2025
    En Yeni Haberler

    Danla Bilic ve Dr. Bülent Cihantimur Arasında Estetik Uyuşmazlığı Mahkemeye Taşındı

    İletişim Başkanı Altun’dan Leman Karikatüre Sert Tepki

    TFF 2025-2026 Sezonu Üst Klasman ve VAR Hakem Listesini Açıkladı

    İzmir Buca’daki Orman Yangınıyla İlgili Bir Kişi Gözaltına Alındı

    2025-2026 Süper Lig Takım Harcama Limitleri Açıklandı

    1 Temmuz 2025 Salı TV Yayın Akışı: ATV, Kanal D, Show TV ve Diğer Kanallarda Bugün Neler Var?

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.