Dünya genelinde milyonlarca futbolsever bu yıl gerçekleştirilecek FIFA Dünya Kupası organizasyonunu merakla beklerken, Meksika’da ise hem Dünya Kupası hem de aşırı sıcaklar nedeniyle okulların yaz tatiline erken gireceğine ilişkin iddialar gündeme gelmişti. Fakat Meksika Eğitim Bakanı Mario Delgado, konuya ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu kararın iptal edildiğini duyurdu.
Bakan Delgado, yaptığı açıklamada 2025-2026 eğitim öğretim takviminin öngörüldüğü şekilde devam edeceğini ve eğitim döneminin normal takvim doğrultusunda 15 Temmuz’da sona ereceğini belirtti. Delgado, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Toplu bir anlaşma sürecinin ardından ve başkanımızın çağrısına yanıt olarak, 2025-2026 eğitim öğretim takvimini koruma ve dönemi öngörüldüğü gibi 15 Temmuz tarihinde tamamlama konusunda uzlaşmaya varılmıştır.”

DÜNYA KUPASI NE ZAMAN DÜZENLENECEK?
Bakan Delgado, geçen hafta yaptığı açıklamada okulların 5 Haziran tarihinde tatile gireceğini duyurmuş, bunun gerekçesi olarak ise hem Dünya Kupası organizasyonunun başlamasını hem de aşırı sıcakların öğrencileri olumsuz etkileyebilecek olmasını göstermişti.
Bu yıl gerçekleştirilecek 2026 FIFA Dünya Kupası; ABD, Kanada ve Meksika ortak ev sahipliğinde düzenlenecek. Organizasyon, 11 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

