HaberX
AnasayfaGündemAhbap Derneği’ne yönetim kayyumu atandı: Kapatma davası açıldı

Ahbap Derneği’ne yönetim kayyumu atandı: Kapatma davası açıldı

Asliye Hukuk Mahkemesi, Ahbap Derneği'ne yönetim kayyumu atanmasına karar verirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise, derneğin kapatılması için Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Oluşturan
Eklenme 07.08.2026 - 11:48
Güncellenme 07.08.2026 - 12:13

Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneği’nin feshi için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan dava doğrultusunda dernek yönetimine kayyum atanırken, derneğin tüm faaliyetleri ise tedbiren askıya alındı.

DERNEĞİN KAPATILMASI İÇİN DAVA AÇILDI

Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, derneğin kapatılması için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı.

Geçtiğimiz günlerde Ahbap Derneği’ne mali denetim için kayyum kararı verilirken, şimdi de yönetim kayyumu atanması kararlaştırıldı. Bu kapsamda derneğin fesih sürecinin başlatılacağı aktarıldı.

Haber Devam Ediyor

DERNEĞİN KAPATILMA SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

Ahbap Derneği’nin fesih süreci resmen başlarken, derneğin faaliyetlerinin askıya alınmasına, yönetim kayyumu kararı alınmasına, dava sonuçlanıp kesinleşene kadar durdurulmasına karar verildi.

Ahbap Derneği’ne yönetim kayyumu kararı verilirken, derneğin kapatılarak yok hükmünde sayılma süreci de başlamış oldu.