2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvuru süreci 21 Mayıs 2025 itibarıyla başladı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre sınav 20 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar, 21 Mayıs ile 2 Haziran 2025 tarihleri arasında başvurularını tamamlayabilecek.
Başvurular, ÖSYM Başvuru Merkezleri üzerinden yapılabileceği gibi https://ais.osym.gov.tr adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Adaylar, başvurularını belirtilen tarihler arasında sistem üzerinden online olarak veya fiziki başvuru noktalarından yapabilecek.
Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler ve başvuru kılavuzu ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayımlandı. Başvuru kılavuzunda temel kurallar, ön lisans diploması alınan veya alınacak program ve üniversitelere dair tablolar ile engelli adaylara yönelik rehber yer alıyor.
Aday İşlemleri Sistemi (AİS) Engelli Başvuru Kullanıcı Kılavuzu