SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

ÖSYM Sınav Süreçlerinde Yapay Zekadan Faydalanacak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Ölçme ve Değerlendirme Danışma Kurulu"nu oluşturduklarını ve bu kurulun içinde yapay zekâ uzmanlarının da yer aldığını duyurdu.

Yayınlanma:
ABONE OL

Ersoy, bu girişimin amacının sınav süreçlerini daha verimli hale getirmek ve soru üretiminde yapay zekadan yararlanmak olduğunu belirtti.

Bayram Ali Ersoy, ÖSYM’nin dijital dönüşüm süreci kapsamında “yapay zekâ” ile ilgili hedeflerine yönelik soruları yanıtladı.

Ersoy, sınavlara ilişkin operasyon süreçlerinde yapay zekayı kullanmayı amaçladıklarını belirtti. Bu bağlamda, sınav görevlilerinin atanması ve adayların sınav yerlerinin belirlenmesi gibi önemli aşamalarda yapay zekanın kullanılmasının planlandığını ifade etti.

İLGİLİ HABER 13 Okulda “Çorba ve Meyve Günü” Etkinliği
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Ölçme ve Değerlendirme Danışma Kurulu"nu oluşturduklarını ve bu kurulun içinde yapay zekâ uzmanlarının da yer aldığını duyurdu.

Bayram Ali Ersoy, “Yapay zekâ uzmanlarını ekibimize dahil ettik ve bu alandaki yeni bir danışma kurulu oluşturduk. ÖSYM’nin gelecekteki hedeflerini belirlemek amacıyla bu danışma kurulu etkin bir şekilde çalışmaya başladı.” şeklinde bilgi verdi.

Başkan Ersoy, ekiplerinde yapay zekâ uzmanlarının da yer aldığını vurgulayarak, “Özellikle farklı kamu kurumlarının, yapay zekâ uygulamalarıyla bir araya gelmesini hedefliyoruz. Meteoroloji, Karayolları, belediyeler gibi iş birliği içinde olduğumuz tüm paydaş kurumların koordineli bir şekilde çalışması en büyük amacımız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlgili kurumlarda, sınavı etkileyebilecek koşullar hakkında toplantılar düzenleyeceklerini ifade eden Ersoy, bu iş birliği sayesinde sınavların daha sağlıklı bir ortamda gerçekleştirileceğini önemle belirtti. Başkan Ersoy, sözlerine şu şekilde devam etti:

osym-yapay-zeka2.jpg

“Çalışmalar, anlık olarak sistemimize entegre edildiğinde sınav süreçlerinin daha etkin bir şekilde optimize edilmesini sağlayacak. Herhangi olumsuz bir durum ortaya çıktığında, ilgili bölgedeki okulları tercih etmeyeceğiz ve adayları bu bölgelerin dışındaki yerlere yönlendireceğiz. Böylece mevcut birimlerin konuşlandığı yapay zekâ tabanlı bir sistem aracılığıyla, adayların sınav binalarına ulaşımını daha sorunsuz hale getirerek en uygun koşulları sağlayacağız. Bu da süreçlerimizin daha verimli hale gelmesi ve tasarruf sağlamamıza katkı sağlayacaktır.”

“Makine ile İnsan Dengesini Koruyacağız”

Başkan Ersoy, ÖSYM bünyesinde daha önce başlatılan “yapay zekâ” ile soru üretimine yönelik çalışmaların halen devam ettiğini ifade etti.

“Soru üretimi için yapay zekâ uygulamalarıyla ilgili yeni bir projeyi başlattık. Görev süremiz boyunca bu proje üzerinde çalışmayı amaçlıyoruz” diyen Ersoy ayrıca sınav değerlendirmesini de yapay zekâ ile gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

ÖSYM Başkanı Ersoy, “Yapay zekâ, insan faktörünün göz ardı edildiği anlamına gelmemelidir. Bu bağlamda, makine ile insan arasındaki dengeyi dikkatli bir şekilde koruyacağız.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler