Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Bilim Günde Kaç Yumurta Tüketilmesi Gerektiğini Açıkladı
    • Özlem Conker “Sevdiğim Sensin” Dizisine Katıldı
    • Zincir Marketlerde Dijital Etiket Uygulaması Başladı
    • Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 Sezonu İlk İki Haftanın Fikstürü Açıklandı
    • Ahmet Türk’ün 8 Yıllık Yurtdışı Yasağı PKK Töreni İçin Kaldırıldı
    • Tire Belediyesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
    • Chelsea PSG FIFA Kulüpler Dünya Kupası Finali Ne Zaman, Hangi Kanalda Yayınlanacak?
    • İslam Memiş’ten Altın ve Bitcoin Alım Uyarısı
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    Anasayfa » Yeni Yılda Balıkçılar Bol Hamsi ve İstavrit Umuduyla Denize Açılacak

    Yeni Yılda Balıkçılar Bol Hamsi ve İstavrit Umuduyla Denize Açılacak

    HaberX EditörOcak 7, 2024Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Av yasağının sona erdiği 1 Eylül 2023 itibarıyla denize açılan balıkçılar, limana daha çok lüferle döndü.

    Bir süre sonra Marmara’da lüferin azalmasının ardından balıkçılar, Karadeniz’e giderek orada avlanmaya devam etti.

    Balıkçılar geçen ay Tekirdağ’a döndükten sonra yeni umutlarla denize açılmadan önce Süleymanpaşa Balıkçı Barınağı’nda ağlarını onardı.

    Yeni yılda derya kuzularının peşine düşecek olan tayfalar limana hamsi ve istavrit dolu ağlarla dönmek istiyor.

    Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, balıkçıların yeni yılda daha bereketli bir sezon beklediğini söyledi.

    Sezon başında genelde iri balıkların ağlarına takıldığını aktaran Pehlivanoğlu, “Yeni yılda balıkçıların umudu hamsi ve istavrit. Havaların soğumasıyla da balıklar daha çok yağlanmış olacak. Balığın artmasını da bekliyoruz. Vatandaşlar taze ve uygun fiyata balık yiyecektir diye ümit ediyoruz. Balığın bol olması hem balıkçıyı hem de vatandaşı sevindiriyor.” dedi.

    Pehlivanoğlu, nisan ayına kadar balıkçıların nasiplerini aramak için avlanmaya devam edeceğini aktardı.

    Tekirdağ’da hamsi ve istavrit bolluğu olmazsa balıkçıların Karadeniz’e gideceğini anlatan Pehlivanoğlu, “Balıkçılar kış balıkçılığına devam edecek artık. Kışın da daha çok hamsi ve istavrit oluyor. Hamsi ve istavrit olursa burada avlanacaklar. Eğer burada balık az olursa tekneler Karadeniz’e gidecek. Bugüne kadar balıkçıların istediği bollukta avcılık olmasa da bundan sonra bol miktarda hamsi ve istavrit olacağını ümit ediyoruz.” diye konuştu.

    Balıkçı Erdal Coşkunçay da balıkçıların yeni yılda özelikle hamsi ve istavritin peşinde olacaklarını belirtti.

    Havaların soğumasıyla özellikle hamsinin bol olmasını umut ettiklerini dile getiren Coşkunçay, “Karadeniz’de hamsi güzeldi. Hamsi orada bol olmaya devam edecek gibi. Bazı tekneler de buradan avlanmak için Karadeniz’e gidebilir. Yeni yılda derya kuzuları neredeyse tekneler oralarda avlanacak. Havaların biraz daha soğumasıyla hamsi daha bol olacaktır.” dedi.

    Balıkçı Önder Dedeler ise sezonun yarısını tamamladıklarını, kıyıya bol balıkla dönmek için denize ağ atmaya devam edeceklerini ifade etti.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Gençlere Ücretsiz Tatil Fırsatı: Seyahatsever Başvuruları Başladı

    Temmuz 9, 2025

    Türkiye’den Kimlikle Seyahat Edilebilen Vizesiz Ülkeler 2025

    Haziran 26, 2025

    Evde Süt Mısır Haşlamanın En Pratik Yolu ve Püf Noktaları

    Haziran 24, 2025

    Doğum Sırası Zeka ve Karakter Üzerinde Etkili mi? İşte Son Araştırma Sonuçları

    Haziran 22, 2025

    Kanseri Yenen Oğlu İçin Çağrı Yaptı: “Oğlumun Hayalini Beraber Gerçekleştirelim”

    Mayıs 18, 2025

    POPEYES®, MALATYA CITY OUTLET AVM’DE HİZMETE AÇILDI!

    Nisan 8, 2025
    En Yeni Haberler

    Bilim Günde Kaç Yumurta Tüketilmesi Gerektiğini Açıkladı

    Özlem Conker “Sevdiğim Sensin” Dizisine Katıldı

    Zincir Marketlerde Dijital Etiket Uygulaması Başladı

    Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 Sezonu İlk İki Haftanın Fikstürü Açıklandı

    Ahmet Türk’ün 8 Yıllık Yurtdışı Yasağı PKK Töreni İçin Kaldırıldı

    Tire Belediyesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.