Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Windows 11’de İstenmeyen Uygulamaları Kaldırma Dönemi Başlıyor
    • Bu Sene İlk Kez Uygulanacak AGS Yarın Yapılacak
    • Ferit Kaya “Uykucu” Filminin Kadrosuna Katıldı
    • 21 İlde Düzenlenen Siber Suç Operasyonunda 346 Şüpheli Gözaltına Alındı
    • Beşiktaş, Orkun Kökçü Transferini KAP’a Bildirdi
    • Bilim Günde Kaç Yumurta Tüketilmesi Gerektiğini Açıkladı
    • Özlem Conker “Sevdiğim Sensin” Dizisine Katıldı
    • Zincir Marketlerde Dijital Etiket Uygulaması Başladı
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    Anasayfa » Peugeot TotalEnergies, Zorlu Le Mans 24 Saat Yarışını Başarıyla Tamamladı

    Peugeot TotalEnergies, Zorlu Le Mans 24 Saat Yarışını Başarıyla Tamamladı

    Özge TekeliHaziran 30, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Peugeot TotalEnergies takımının iki aracı, son derece zorlu koşullara sahne olan 2024 Le Mans 24 Saat yarışını başarılı bir şekilde bitirdi.

    Şirketten yapılan açıklamaya göre, Peugeot TotalEnergies, 2024 PEUGEOT 9X8’in performansını ve dayanıklılığını bu kez dünyanın en zorlu yarış etkinliklerinden Le Mans’da sergiledi.

    Fransa’nın Le Mans şehrinde bu yıl 92’ncisi düzenlenen, her biri çok yüksek güce sahip 23 Hypercar’ın katıldığı ikonik yarışa, iki adet “Hypercar Elite” kategorisinde araçla katılan Peugeot, kökenlerinden gelen sportif DNA’sını ve Le Mans ile yakın ilişkisini hayranlarına gösterdi.

    Pilotlar Zorlu Hava Şartlarında Zorlandı

    329 bin seyircinin katıldığı yarış sırasında aralıklarla pek çok kez sağanak yağış yaşandı. Söz konusu yağmur baskınları pistin bir kısmını etkilerken, diğer bölümünde ise asfaltın kuru olması takımların lastik tercihi konusunda çok daha stratejik kararlar almasına yol açtı. Yarış esnasında birçok kaza oldu ve pek çok kez güvenlik aracı piste çıkmak zorunda kaldı.

    Peugeot TotalEnergies takımının iki aracı da rekabetin oldukça sert, dinamik ve amansız olduğu De la Sarthe Pisti’nde 24 saat boyunca kalmayı başardı.

    94 numaralı 2024 PEUGEOT 9X8’in pilotları Büyük Britanyalı Paul di Resta ve Belçikalı Stoffel Vandoorne, yarışı 11. sırada tamamladı. 93 numaralı 2024 PEUGEOT 9X8’in kokpitinde yer alan Fransız Jean-Eric Vergne ve İsviçreli Nico Müller ise 12’ncilik elde etti.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Peugeot Üst Yöneticisi (CEO) Linda Jackson, 24 Saat Le Mans yarışının takım çalışması, tutku ve teknik mükemmellikle ilgili olduğunu belirterek, “Peugeot TotalEnergies, tam da arzu ettiğimiz tutkuya sahip. 24 saat süren ve 4 bin kilometrenin üzerinde bir yarışta, her iki aracımızın da tek bir teknik aksaklık yaşamadan bitiş çizgisini geçmesinden memnunuz.” ifadelerini kullandı.

    Stellantis Motorsport Kıdemli Başkan Yardımcısı Jean-Marc Finot ise takımın üstün çabalarının bu hedeflenen sonuca yol açtığını vurguladı.

    Finot, “Motor sporlarının ve Peugeot müşterilerinin öncelikli beklentisi güvenilirlik açısından kusursuz bir hafta sonu geçirdik. Otomobillerimiz inanılmaz derecede zorlu, hata kabul etmeyen koşullarda 24 saati tamamladı. Bu başarıyı, yoğun çalışmaya ve ayrıntıya gösterilen özenin uygulanmasına borçluyuz.” değerlendirmesini yaptı.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Windows 11’de İstenmeyen Uygulamaları Kaldırma Dönemi Başlıyor

    Temmuz 12, 2025

    Zincir Marketlerde Dijital Etiket Uygulaması Başladı

    Temmuz 11, 2025

    Tesla Araçlara Grok Destekli Yapay Zekâ Asistanı Geliyor

    Temmuz 10, 2025

    Instagram’a Yeni Rosalia Yazı Stili Geldi

    Temmuz 9, 2025

    WhatsApp, Grup Mesajları İçin Konu Bazlı Cevap Dönemini Başlattı

    Temmuz 9, 2025

    Steam League of Legends Hikâye Oyunlarında Büyük İndirim Başlattı

    Temmuz 8, 2025
    En Yeni Haberler

    Windows 11’de İstenmeyen Uygulamaları Kaldırma Dönemi Başlıyor

    Bu Sene İlk Kez Uygulanacak AGS Yarın Yapılacak

    Ferit Kaya “Uykucu” Filminin Kadrosuna Katıldı

    21 İlde Düzenlenen Siber Suç Operasyonunda 346 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Beşiktaş, Orkun Kökçü Transferini KAP’a Bildirdi

    Bilim Günde Kaç Yumurta Tüketilmesi Gerektiğini Açıkladı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.