Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Yunanistan, AB Dışı Yolcular İçin Biyometrik Kayıtları 3 Yıl Saklayacak
    • Bakan Ersoy’dan 9 Günlük Kurban Bayramı Tatili Duyurusu
    • Seda Bakan’dan Sert Çıkış: Sosyal Medya Hesabım Üzerinden Oyunlar Oynanıyor
    • Memur Maaşları Bayramdan Önce Ödenecek mi?
    • 20 Mayıs Okullar Tatil mi? Yarın Okul Var mı?
    • Putin’den Ateşkes Mesajı: “Ukrayna ile Anlaşma Sağlanırsa Mümkün”
    • 20 Mayıs Okullar Tatil mi? İşte Bayram Sonrası Eğitim Durumu
    • Göksel Estetik İddialarına Yanıt Verdi: “Fotoğraftaki Ben Değilim”
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Gebze-Darıca Metro Hattıyla Trafik Sorunu Azalacak

    Gebze-Darıca Metro Hattıyla Trafik Sorunu Azalacak

    HaberX EditörEylül 28, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Kocaeli’nin Gebze İlçe Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze-Darıca metro hattının faaliyete geçmesiyle birlikte bölgedeki trafik sorununu hafifleteceklerini ve günlük 55 bin aracın trafiğe katkısını azaltacaklarını ifade etti.

    Büyükgöz, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen “2019-2023 Hizmet ve Yatırım Dönemi” toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk yerli ve milli yazılım sistemini Gebze-Darıca metro hattında kullanacaklarını duyurdu.

    Hattın 2024 yılı sonunda hizmete gireceğini anlatan Büyükgöz, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Gebze’yi sağlama aldıklarını belirtti.

    Büyükgöz, Kocaeli’nin ilk metrosunun Gebze-Darıca arasında inşa edildiğini vurgulayarak, “İlk vagon raylara indirildi, test sürüşlerine başlandı. İnşallah Türkiye’nin ilk yerli ve milli lokomotifi kullanılacak. Türkiye’nin ilk yerli ve milli yazılım sistemi bu metroda kullanılacak. Metro sürücüsüz olacak. Bu metro hizmete girince, Gebze’nin güney-kuzey hattında günlük 55 bin aracın trafikten çekilmesini sağlayacak. 330 bin yolcu kapasitesiyle de bölgede büyük bir trafik yükünü azaltmış olacak.” diye konuştu.

    “5 Milyar Lirayı Devlete Kazandırdık”

    Gebze tarihinin en büyük yatırım dönemini gerçekleştirdiklerine işaret eden Büyükgöz, pandemi ve deprem gibi zorluklara rağmen yatırımlara devam ettiklerini ifade etti.

    Büyükgöz, yaptıkları yatırımlarla devlete önemli ölçüde gelir sağladıklarına dikkati çekerek, çalışmaları yürütürken gerektiğinde bakanlıklarla ve belediyelerle hareket ettiklerini söyledi.

    Gebze’ye tarihin en büyük yatırımlarını getirdiklerini dile getiren Büyükgöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “İlçe belediyesi için dönem yatırımları tutarı olarak 5 milyar lirayı devlete kazandırmış, dolayısıyla kamuyu kazançlı hale getirmişiz. Uzun lafın kısası gösteri yapmadan sağlam işler yapmışız. Deprem ve pandeminin ardından oluşan ekonomik koşullara rağmen hamdolsun Gebze’nin geleceğini sağlama almışız. Geçmiş 50 yıllık problemlerini temizlemiş, gelecek 300 yıllık vizyonunu ortaya koymuşuz.”

    Toplantıya, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve Veysal Tipioğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, kent protokolü, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Kocaeli’de Denizde Erkek Cesedi Bulundu

    Temmuz 7, 2024

    Lise Müdür Yardımcısı Cinayeti Kapsamında 11 Kişi Gözaltına Alındı

    Haziran 30, 2024

    Boğulma Tehlikesi Geçiren Kişi Hastaneye Kaldırıldı

    Haziran 20, 2024

    Bayramda Kocaeli’de Ulaşım Ücretsiz

    Haziran 14, 2024

    Sakarya ve Kocaeli’de Sıcak Hava Hayatı Olumsuz Etkiliyor

    Haziran 11, 2024

    Kocaeli’de Hırsızlık Yapan 3 Kişi Yakalandı

    Haziran 7, 2024
    En Yeni Haberler

    Yunanistan, AB Dışı Yolcular İçin Biyometrik Kayıtları 3 Yıl Saklayacak

    Bakan Ersoy’dan 9 Günlük Kurban Bayramı Tatili Duyurusu

    Seda Bakan’dan Sert Çıkış: Sosyal Medya Hesabım Üzerinden Oyunlar Oynanıyor

    Memur Maaşları Bayramdan Önce Ödenecek mi?

    20 Mayıs Okullar Tatil mi? Yarın Okul Var mı?

    Putin’den Ateşkes Mesajı: “Ukrayna ile Anlaşma Sağlanırsa Mümkün”

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.