ÖSYM e-TEP/2 İngilizce Yeterlik Sınavı Başvuruları Başladı

ÖSYM, bilgisayar tabanlı İngilizce yeterlik sınavı e-TEP/2 için başvuruların başladığını duyurdu. Sınav; okuma, dinleme, konuşma ve yazma bölümlerini kapsayacak şekilde tasarlandı ve Ankara, İstanbul, İzmir ile Adana’daki e-Sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Sınavda adaylara B1, B2 ve C1 seviyelerinde geçerli İngilizce yeterlik belgesi verilecek. Eğitim ve profesyonel amaçlarla dil becerilerini ölçmeye yönelik hazırlanan e-TEP, dört temel dil yeteneğini değerlendirecek.

Başvurular ÖSYM’nin ödeme sayfaları üzerinden 18 Kasım 2025 tarihine kadar yapılabilecek. Sınav kontenjanları ise merkezlere göre sınırlı tutuldu; Ankara’da 400, İstanbul’da 200, İzmir’de 50 ve Adana’da 100 aday sınava kabul edilecek. Sınav ücreti 4.000 TL olarak belirlendi.

Avatar fotoğrafı

27 Şubat 1992 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldim. Lisans eğitimimi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde tamamladım ve Gazi Üniversitesi'nden Pedagojik Formasyon eğitimi aldım. Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra 2019 yılı itibariyle editörlük mesleğine başladım. Şu anda haberx.com bünyesinde haber editörü olarak meslek hayatıma devam ediyorum.

Yorum gönder