Adalet Bakanlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklular için açık görüş uygulamasının gerçekleştirileceğini duyurdu. Uygulama, 9-15 Haziran 2025 tarihleri arasında tüm cezaevlerinde geçerli olacak.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bayram vesilesiyle hükümlü ve tutuklulara yakınlarıyla yüz yüze görüşme fırsatı tanınacağını belirtti. Bakan Tunç, bu kararın, hükümlü ve tutuklular ile aileleri arasındaki bağların güçlendirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, açık görüşler 09.00 ile 17.00 saatleri arasında düzenlenecek. Yetişkin ve genç hükümlü ya da tutuklular için görüşme süresi en az 30 dakika, en fazla 90 dakika olarak belirlenirken; çocuk statüsündeki tutuklu ve hükümlüler için bu süre 1 saatten az, 3 saatten fazla olmayacak şekilde uygulanacak.
Görüşmelerin planlı bir şekilde yapılabilmesi için cezaevlerinde gruplar oluşturulacak. Her grubun görüş günü ve saati, ilgili hükümlü veya tutukluya bildirilecek ve aile bireyleri de bu program doğrultusunda bilgilendirilecek. Programlar, koğuşlara ve ziyaret alanlarında uygun görülen panolara asılacak.
Ancak disiplin cezası almış ve cezası infaz edilmiş olan kişiler, açık görüş hakkından yararlanamayacak. Özellikle ziyaretçi kabulünden men veya hücre cezası almış olanlar bu kapsamın dışında tutulacak.
Detaylara tıklayarak ulaşabilirsiniz.