SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Matthew Perry’nin Ölüm Nedeni Belli Oldu

Friends dizisinin unutulmaz karakteri Chandler Bing rolüyle tanınan ve geçtiğimiz ekim ayında vefat eden ABD'li oyuncu Matthew Perry'nin otopsi sonuçları açıklandı.

Yayınlanma:
ABONE OL

54 yaşındaki ünlü oyuncunun ölüm sebebinin, anestezik ketamin kullanımı sonrasında havuzda boğulma olduğu belirlendi.

Perry’nin ölümüne dair hazırlanan otopsi raporu, ketaminin anestezik amaçlarla kullanılmasının ardından oyuncunun havuzda boğularak yaşamını yitirdiğini ortaya koydu. Aynı raporda, Perry’nin ölümünde koroner atardamar hastalığı ve opioid bağımlılığını tedavi etmek için kullanılan Buprenorfin’in de etkili olduğu ifade edildi.

Rapora göre Perry’nin ailesi, oyuncunun son 19 aydır uyuşturucu kullanmadığını iddia etti. Ancak otopsi doktoru Perry’nin vücudundaki ketamin miktarının, genel anestezi seviyesinde olduğunu tespit etti.

İLGİLİ HABER Buena Vista All Stars 21 Haziran’da Konser Verecek
Friends dizisinin unutulmaz karakteri Chandler Bing rolüyle tanınan ve geçtiğimiz ekim ayında vefat eden ABD'li oyuncu Matthew Perry'nin otopsi sonuçları açıklandı.

olum-nedeni-aciklandi2.jpg

Perry’nin yakınları, oyuncuya depresyon ve kaygı bozukluğu için uygulanan “ketamin infüzyon terapisi” adlı bir tedavi gördüğünü belirtti.

Ancak otopsi raporu, Perry’nin vücudundaki ketaminin ölümünden birkaç hafta önce uygulanan tedaviden kaynaklanmadığını ve ölüm anına kadar vücutta kalmadığını ortaya koydu.

Johns Hopkins Üniversitesi tıbbi toksikoloğu Dr. Andrew Stolbach, Perry’nin vücudundaki ketamin miktarının, oyuncunun bilincini kaybetmesine ve su yüzeyinde duramamasına neden olabilecek düzeyde olduğunu belirtti.

Stolbach, “Havuzda veya jakuzide, özellikle de yalnızken sakinleştirici ilaç kullanmak son derece risklidir ve ne yazık ki bu durumda ölümle sonuçlanmış.” şeklinde açıklama yaptı.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler