Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Şampiyonlar Ligi Kadro Bildirimi İçin Geri Sayım Başladı
    • Çimen “Kızılcık Şerbeti”ne 4. Sezonda Geri Dönüyor
    • Cinsiyet Değişikliği Sağlık Kurulu Raporları Nasıl Düzenlenecek?
    • Call of Duty Sinemaya Uyarlanacak
    • Forbes 2025 Milyarderler Listesi Açıklandı: Listede 4 Türk İsim Var
    • Yapay Zekâlı Steteskop Kalp Hastalıklarını Saniyeler İçinde Tespit Ediyor
    • Mevlid Kandili 3 Eylül Çarşamba Günü İdrak Edilecek
    • Cumhuriyet Altını Fiyatı Tarihi Rekor Kırdı: Asgari Ücreti Geçti
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Tarık Ünlüoğlu Vefatının 4. Yılında Anıldı

    Tarık Ünlüoğlu Vefatının 4. Yılında Anıldı

    HaberX EditörEylül 30, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Kurtlar Vadisi dizisinde “Testere Necmi” ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da “Ünal Bey” karakterleriyle tanınan başarılı oyuncu Tarık Ünlüoğlu, vefatının 4. yılında anılıyor.

    Tam adı Reşat Tarık Ünlüoğlu olan sanatçı, 16 Kasım 1957’de İzmir’de doğdu. İzmir Namık Kemal Lisesi mezunu olan Ünlüoğlu, Ankara Devlet Konservatuvarı’na katıldı ve bir yıl boyunca opera eğitimi aldıktan sonra tiyatro bölümüne geçiş yaptı.

    Uzun yıllar Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev aldıktan sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu’na tayin edilen Ünlüoğlu, tiyatro sahnesinin yanı sıra televizyon ve sinema projelerinde de yer aldı. Sanat camiasında büyük bir iz bırakan Tarık Ünlüoğlu, 2017 yılında hayatını kaybetti.

    Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra birçok sinema ve televizyon yapımında oyunculuk ve seslendirme yapan sanatçı, “Avrupa Avrupa”, “Benim Annem Bir Melek”, “Eyvah Eyvah 2”, “Sümela’nin Şifresi: Temel”, “Berlin Kaplanı”, “Bal Kaymak”, “Bir Yusuf Masalı”, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” ve “Kurtlar Vadisi” adlı dizi ve filmlerde oynadı.

    Usta oyuncu, kendine özgü karakteristik sesiyle dublaj da yaparak birçok karakterin unutulmayan sesi oldu. Sanatçı, 2008’de başlayarak, 3 sezon devam eden “Benim Annem Bir Melek” dizisinde Oya Başar, Dolunay Soysert, Ali Sunal ve Şevket Çapkınoğlu ile rol aldı.

    Ata Demirer ve Demet Akbağ’ın başrollerde oynadığı, 2014 yapımı “Eyyvah Eyvah 3″te oynayan sanatçı, aynı yıl “Ah Neriman” adlı dizide Perran Kutman, Sezin Akbaşoğulları ve Avni Yalçın ile başrolleri paylaştı.

    İlk evliliğinden Zeynep adlı bir kızı bulunan sanatçı, ikinci evliliğini 25 yıl birlikte yaşadığı Gülenay Kalkan ile 14 Şubat 2013’te yapmıştı.

    Ünlüoğlu, 2011’de katıldığı bir programda dram ve komedi oyunculuğuna ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

    “Ben bir komedyen olduğumu düşünüyorum. Komedyen dramı da komediyi de oynayandır. Komik değil komedyen yani oyuncu. Hangi rol verilirse onu en iyi şekilde oynamaya çalışıyorum. Başardığımı da zannediyorum. Bu konuda mütevazı olmayacağım. İyi olduğumu biliyorum ve bu yaşımdan sonra hala daha iyi olabileceğimi de biliyorum. Bu işin okulunda okudum, kabiliyetli olduğumu da biliyorum ve okuduğum okulda öğretmenlik de yaptım. Öğrenci yetiştirirken aldığım zevki de hiç bir şeye değişmem diyebilirim.”

    Akciğer kanseri tedavisi gören sanatçı, 1 Ekim 2019’da İstanbul’da yaşama veda etti.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Çimen “Kızılcık Şerbeti”ne 4. Sezonda Geri Dönüyor

    Eylül 2, 2025

    Twilight ve Kurtlarla Dans’ın Ünlü Oyuncusu Graham Greene Hayatını Kaybetti

    Eylül 2, 2025

    Aytek Şayan, Şeref Rolüyle Taşacak Bu Deniz Dizsinin Kadrosuna Katıldı

    Eylül 1, 2025

    Begüm Öner ve Ceyhun Fersoy Çifti Bebek Bekliyor

    Eylül 1, 2025

    Şükrü Özyıldız, “Kuruluş” Dizisinin Yeni Sezonunda Kadroya Katıldı

    Ağustos 31, 2025

    Tayanç Ayaydın ve NTC Medya Yollarını Ayırdı

    Ağustos 27, 2025
    En Yeni Haberler

    Şampiyonlar Ligi Kadro Bildirimi İçin Geri Sayım Başladı

    Çimen “Kızılcık Şerbeti”ne 4. Sezonda Geri Dönüyor

    Cinsiyet Değişikliği Sağlık Kurulu Raporları Nasıl Düzenlenecek?

    Call of Duty Sinemaya Uyarlanacak

    Forbes 2025 Milyarderler Listesi Açıklandı: Listede 4 Türk İsim Var

    Yapay Zekâlı Steteskop Kalp Hastalıklarını Saniyeler İçinde Tespit Ediyor

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.