Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Haziran 2025 Enflasyon Beklentisi Açıklandı: Ekonomistlerin Tahmini Ne Yönde?
    • Danla Bilic ve Dr. Bülent Cihantimur Arasında Estetik Uyuşmazlığı Mahkemeye Taşındı
    • İletişim Başkanı Altun’dan Leman Karikatüre Sert Tepki
    • TFF 2025-2026 Sezonu Üst Klasman ve VAR Hakem Listesini Açıkladı
    • İzmir Buca’daki Orman Yangınıyla İlgili Bir Kişi Gözaltına Alındı
    • 2025-2026 Süper Lig Takım Harcama Limitleri Açıklandı
    • 1 Temmuz 2025 Salı TV Yayın Akışı: ATV, Kanal D, Show TV ve Diğer Kanallarda Bugün Neler Var?
    • Kuşadası’nda Kabotaj Bayramı İçin Özel Sahil Güvenlik Botu Ziyarete Açılacak
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » “Kar kaplanları”, Kırklareli’nde köy yollarını ulaşıma açmak için yoğun mesaide

    “Kar kaplanları”, Kırklareli’nde köy yollarını ulaşıma açmak için yoğun mesaide

    Anadolu AjansıOcak 19, 2025
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    KIRKLARELİ (AA) – ÖZGÜN TİRAN – Kırklareli'nde “kar kaplanları” olarak anılan İl Özel İdaresi ekipleri, 1031 metre rakımlı Yıldız Dağları'nın eteklerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarında mesaisini sürdürüyor.

    Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle zaman zaman köy yolları ulaşıma kapanıyor.

    Kar kalınlığın yer yer 1 metreyi bulduğu bölgede yolların açılması için karla mücadele ekipleri devreye giriyor.

    “Kar kaplanları” olarak adlandırılan ekipler, gece gündüz demeden köy yollarını ulaşıma açık tutmak için mücadele ediyor.

    Ekipler, hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü bölgede soğuk havayla da mücadele veriyor.

    Zorlu coğrafi koşullar nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdüren ekipler, köylere ulaştıklarına rahat bir nefes alıyor.

    – “Durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz”

    İş makinesi operatörü Oktay Subaşı, AA muhabirine, 15 yıldır karla mücadele faaliyetlerinde görev aldığını söyledi.

    Kar kalınlığının bazı bölgelerde 1 metreyi aştığını anlatan Subaşı, soğuk hava ve kar kalınlığının kendilerini zorladığını belirtti.

    Büyük bir gayretle mesailerini sürdürdüklerini dile getiren Subaşı, “Halkımıza hizmet götürmek için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Hava şartlarının zorlukları var ama üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Halkımıza hizmet verebilmek, yolları açabilmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Yolunu açtığımız köye ulaştığımızda köylü bizi sevinçle ve bir akrabasıymış gibi karşılıyor. Biz de onları görünce mutlu oluyoruz. Karşılıklı bir sevinç oluyor.” diye konuştu.

    Yolda kalan araçları da kurtardıklarını anlatan Subaşı, vatandaşın yüzündeki tebessümün yorgunluklarını unutturduğunu dile getirdi.

    İşçilerden Nezir Meydan da 13 yıldır köy yollarında çalıştığını belirtti.

    Kar küreme araçları, greyder ve iş makineleri ile çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Meydan, “Allah tüm arkadaşlarıma kolaylık versin. Bazı yerlerde kar kalınlığı 1 metreyi aşmış durumda. Tüm zorluklara rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

    – “Her köye gittiğimizde mutlu oluyoruz”

    İş makinesi operatörü Serkan Karaman ise İl Özel İdaresi ekipleri olarak 24 saat sahada olduklarını belirtti.

    Kışın yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Karaman, “Her köye gittiğimizde mutlu oluyoruz. Onlar da seviniyor biz de seviniyoruz. Vatandaş bizi sevinçle karşılıyor. Hizmet geliyor, yollarımız açılıyor diye seviniyorlar. Gece bazen zorlanıyoruz çünkü yolu göremiyoruz, karşımıza ne çıkacak bilmiyoruz, bu da zor oluyor.” ifadelerini kullandı.

    Dereköy yaşayan Zeki Kaptan, köy yollarını açan ekiplerin zorlu bir iş yaptığını belirterek, ekiplere teşekkür etti.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    19 Mayıs Stadyumu’nun Yerine Ankara’da 45 Bin Kişilik Yeni Stadyum Yapılıyor

    Haziran 23, 2025

    Valilik Kararıyla Taksim ve Şişhane Metro İstasyonları Kapatıldı

    Haziran 22, 2025

    Osmangazi Kent Lokantası’nda Ferdi Zeyrek Anısına Vatandaşlara Ücretsiz Yemek Verildi

    Haziran 16, 2025

    Siirt’te 250 Çocuk İçin Emniyet Destekli Sünnet Şöleni Gerçekleştirildi

    Haziran 3, 2025

    Meteoroloji Uyardı: Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış

    Haziran 3, 2025

    Bingöl Deprem İle Sarsıldı: AFAD Verileri Paylaştı

    Haziran 1, 2025
    En Yeni Haberler

    Haziran 2025 Enflasyon Beklentisi Açıklandı: Ekonomistlerin Tahmini Ne Yönde?

    Danla Bilic ve Dr. Bülent Cihantimur Arasında Estetik Uyuşmazlığı Mahkemeye Taşındı

    İletişim Başkanı Altun’dan Leman Karikatüre Sert Tepki

    TFF 2025-2026 Sezonu Üst Klasman ve VAR Hakem Listesini Açıkladı

    İzmir Buca’daki Orman Yangınıyla İlgili Bir Kişi Gözaltına Alındı

    2025-2026 Süper Lig Takım Harcama Limitleri Açıklandı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.