Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Beşiktaş, Orkun Kökçü Transferini KAP’a Bildirdi
    • Bilim Günde Kaç Yumurta Tüketilmesi Gerektiğini Açıkladı
    • Özlem Conker “Sevdiğim Sensin” Dizisine Katıldı
    • Zincir Marketlerde Dijital Etiket Uygulaması Başladı
    • Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 Sezonu İlk İki Haftanın Fikstürü Açıklandı
    • Ahmet Türk’ün 8 Yıllık Yurtdışı Yasağı PKK Töreni İçin Kaldırıldı
    • Tire Belediyesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
    • Chelsea PSG FIFA Kulüpler Dünya Kupası Finali Ne Zaman, Hangi Kanalda Yayınlanacak?
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    Anasayfa » CHP Genel Başkanı Özel, partisinin il başkanları toplantısı öncesinde konuştu: haberi

    CHP Genel Başkanı Özel, partisinin il başkanları toplantısı öncesinde konuştu: haberi

    Anadolu AjansıOcak 21, 2025
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    İSTANBUL (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Kartalkaya'da sabaha karşı çıkan yangın sonucunda yüreğimiz yandı. Türkiye'nin dört bir yanındaki ailelerin yüreği yandı.” dedi.

    Özel, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında il başkanlarıyla yapacağı toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

    Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki bir otelde çıkan yangın nedeniyle bu sabah büyük bir acıya uyandıklarını, her geçen dakika tablonun daha da ağırlaştığını dile getiren Özel, vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

    Özgür Özel, sabahın ilk saatlerinden itibaren Bolu Belediye Başkanı, milletvekili ve CHP İl Başkanı'yla süreci takip ettiklerini aktararak, “Kartalkaya'da sabaha karşı çıkan yangın sonucunda yüreğimiz yandı. Türkiye'nin dört bir yanındaki ailelerin yüreği yandı. Önümüzdeki dakikalar içinde ilgili bakanlardan hepimizi biraz daha üzecek haberler alacağız maalesef.” diye konuştu.

    Yangında hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını, tablonun vahim olduğunu belirten Özel, bu nedenle grup toplantılarını iptal ettiklerini söyledi.

    İptal edilen toplantıda 81 il başkanı, gençlik kolları ve kadın kolları il başkanları, ana kademelerin il başkanları, bütün milletvekilleri ve parti meclisiyle bir araya gelmeyi planladıklarını anlatan Özel, “CHP'ye ve Türkiye'ye her gün yaşatılan yeni acılar, baskılar, haksızlıklar ve yıldırmalara karşı hep birlikte kenetlenerek yeni bir başlangıcı, süreci tarif edeceğimiz bir toplantıydı. Onu ilerleyen zamanlarda yaparız. Bugün siyasetin bu sıcak gündemine girme günü değil ama gün yaşatılan acıları, yapılan haksızlıkları, yapılan zulümleri unutma, görmezden gelme günü de değil.” ifadelerini kullandı.

    – “Acımız çok büyük”

    Özel, partisinin il başkanlarıyla yapacağı toplantının ardından gözaltında bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı İstanbul Adliyesi'nde ziyaret edeceğini, ardından Bolu'ya gideceğini belirterek, şunları kaydetti:

    “Bir siyasi partinin genel başkanı adliyede nezarethanede tutuluyor, belki tutuklamaya sevk edilecek. İstanbulluların bir araya gelip kendilerini yönetmesine karar verdikleri belediye başkanları Silivri'de. Her gün yeni bir saldırı, bir acı ama bugün de böyle bir gündeme uyandık. Maalesef Türkiye artık bir güne, bir acının, bir yasın sığmadığı, birden çok felaketin yaşandığı, acının yaşandığı ya da acıların yıl dönümlerinin, anlamlı günlerinin olduğu bir ülkeye dönüştü. Acımız çok büyük, öfkemiz çok büyük ama Türkiye'yi bu girdaptan bir şekilde kurtaracağız. 100 yıl önce en umutsuz günlerde umudunu kaybetmeyenlerin kurduğu bir parti Cumhuriyet Halk Partisi. O yüzden önümüzdeki süreçte de kimse pes edeceğimizi, teslim olacağımızı düşünmesin. Bugün yasın günüdür. Orada yaşanan bu büyük felaketin de elbette sorumluları var, sorumluluklar var. Hepsinin konuşulacağı günler, saatler gelecek.”

    Konuşmasının ardından toplantıya katılan Özel, kısa süre sonra CHP İl Başkanlığı binasından ayrıldı.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    19 Mayıs Stadyumu’nun Yerine Ankara’da 45 Bin Kişilik Yeni Stadyum Yapılıyor

    Haziran 23, 2025

    Valilik Kararıyla Taksim ve Şişhane Metro İstasyonları Kapatıldı

    Haziran 22, 2025

    Osmangazi Kent Lokantası’nda Ferdi Zeyrek Anısına Vatandaşlara Ücretsiz Yemek Verildi

    Haziran 16, 2025

    Siirt’te 250 Çocuk İçin Emniyet Destekli Sünnet Şöleni Gerçekleştirildi

    Haziran 3, 2025

    Meteoroloji Uyardı: Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış

    Haziran 3, 2025

    Bingöl Deprem İle Sarsıldı: AFAD Verileri Paylaştı

    Haziran 1, 2025
    En Yeni Haberler

    Beşiktaş, Orkun Kökçü Transferini KAP’a Bildirdi

    Bilim Günde Kaç Yumurta Tüketilmesi Gerektiğini Açıkladı

    Özlem Conker “Sevdiğim Sensin” Dizisine Katıldı

    Zincir Marketlerde Dijital Etiket Uygulaması Başladı

    Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 Sezonu İlk İki Haftanın Fikstürü Açıklandı

    Ahmet Türk’ün 8 Yıllık Yurtdışı Yasağı PKK Töreni İçin Kaldırıldı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.