Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Galatasaray Formasında Beşinci Yıldız Nerede Olacak? İşte Kulüpten Açıklama
    • Temmuz 2025’te Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak mı? İşte Son Değerlendirmeler
    • Sergen Yalçın’a QPR’dan Sürpriz Teklif
    • UTTS Takmayanlara Ceza Yağacak: Son Tarih 30 Haziran
    • TÜBİTAK, Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanlarını Ülkeye Çekmek İçin Harekete Geçti
    • Ajax’ta Yaprak Dökümü: 7 Futbolcu ile Yollar Ayrıldı
    • Beşiktaş, Ciro Immobile’nin Transferine Onay Verdi
    • Borsa İstanbul’da Haftanın Kazanan ve Kaybeden Hisseleri Açıklandı
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » İstanbul’da “Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi” düzenlendi haberi

    İstanbul’da “Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi” düzenlendi haberi

    Anadolu AjansıMart 7, 2025
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    İstanbul'da Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen “Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi”, farklı alanlarda başarılı kadınları bir araya geldi.

    Turkuvaz Medya Grubunun Eyüpsultan'daki binasında gerçekleştirilen zirvede, siyasetten akademiye, teknolojiden sanata, bilimden spora farklı sektörlerden kadınlar hikayelerini ve deneyimlerini paylaştı.

    Zirvenin açılışında konuşan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Terzioğlu, siyasetin, insanı, imkanı ve zamanı yönetme süreci olduğunu, bu sürecin samimiyet ve ehliyetle yürütülmesi gerektiğini söyledi.

    Belirli bir kesime ait olmayan siyasete, kadını ve erkeğiyle herkesin sahip çıkması gerektiğini belirten Terzioğlu, “Bir ev hanımı da aslında siyaset yapar, çoban olarak çalışan vatandaşımız da siyaset yapmaktadır.” ifadesini kullandı.

    AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler de Türkiye'de kadınların siyasete dahil edilme sürecine değindi.

    İktidara geldiklerinde ilk yaptıkları şeylerden birinin töre cinayetlerini çözmek olduğunu anlatan Böhürler, şöyle konuştu:

    “Kadına yönelik şiddetle ilgili büyük bir aile araştırması organize ettik. Kadın cinayetleri tanımlanmıyordu, bunlar tanımlandı. Tacizlere ilişkin cezalar, cinayet işleyenlerin cezaları ağırlaştırıldı. Türkiye'de bir kadını ele alan bir bakanlık, çalışma yoktu. Kadın statüsü bir genel müdürlüktü. Bütün bunları uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapacak bünyede bakanlık haline getirdik.”

    Böhürler, “Cumhuriyet tarihinde kadınların siyasete katılma oranı Meclis ölçeğinde yüzde 4,1'di, 2002 seçimlerinde de böyleydi. Bugün bu oran yüzde 20'lere ulaştı. Elbette yeterli değil. Daha çok kadının siyasete dahil olması gerekiyor. Bunun için aramızdaki birliği ve dayanışmayı daha da güçlendirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

    Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ise çocukluğunu kaymakam kızı olarak geçirdiğini ve en büyük hayalinin savaş muhabirliği olduğunu anlattı.

    Türkiye'nin ilk kadın valisi Leyla Aytaman'ın, Turgut Özal'ın cumhurbaşkanlığı döneminde atandığını hatırlatan Yiğitbaşı, “Geri kalan 9 kadın valimiz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın döneminde atanıyor. Bu niye kıymetli? Çünkü bu meselenin, kadınların bir şehrin en üst düzey yöneticisi, Cumhurbaşkanı'nın temsilcisi, bir ilin bütün kolluk kuvvetlerinin ona bağlı olduğu bir idareci olarak, onlara bu vizyonu, bu ufku açan bir boyutu var.” dedi.

    Zirve, ney dinletisi ve iftar programının ardından sona erdi.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    19 Mayıs Stadyumu’nun Yerine Ankara’da 45 Bin Kişilik Yeni Stadyum Yapılıyor

    Haziran 23, 2025

    Valilik Kararıyla Taksim ve Şişhane Metro İstasyonları Kapatıldı

    Haziran 22, 2025

    Osmangazi Kent Lokantası’nda Ferdi Zeyrek Anısına Vatandaşlara Ücretsiz Yemek Verildi

    Haziran 16, 2025

    Siirt’te 250 Çocuk İçin Emniyet Destekli Sünnet Şöleni Gerçekleştirildi

    Haziran 3, 2025

    Meteoroloji Uyardı: Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış

    Haziran 3, 2025

    Bingöl Deprem İle Sarsıldı: AFAD Verileri Paylaştı

    Haziran 1, 2025
    En Yeni Haberler

    Galatasaray Formasında Beşinci Yıldız Nerede Olacak? İşte Kulüpten Açıklama

    Temmuz 2025’te Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak mı? İşte Son Değerlendirmeler

    Sergen Yalçın’a QPR’dan Sürpriz Teklif

    UTTS Takmayanlara Ceza Yağacak: Son Tarih 30 Haziran

    TÜBİTAK, Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanlarını Ülkeye Çekmek İçin Harekete Geçti

    Ajax’ta Yaprak Dökümü: 7 Futbolcu ile Yollar Ayrıldı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.