Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Beşiktaş’ta Al Musrati İle Yollar Ayrılıyor
    • Pınar Çağlar Gençtürk “Çarpıntı” Dizisinin Kadrosuna Katıldı
    • Haziran 2025 Enflasyon Beklentisi Açıklandı: Ekonomistlerin Tahmini Ne Yönde?
    • Danla Bilic ve Dr. Bülent Cihantimur Arasında Estetik Uyuşmazlığı Mahkemeye Taşındı
    • İletişim Başkanı Altun’dan Leman Karikatüre Sert Tepki
    • TFF 2025-2026 Sezonu Üst Klasman ve VAR Hakem Listesini Açıkladı
    • İzmir Buca’daki Orman Yangınıyla İlgili Bir Kişi Gözaltına Alındı
    • 2025-2026 Süper Lig Takım Harcama Limitleri Açıklandı
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Yalova’da kadın girişimcinin ürettiği yatlar 4 ülkeye ihraç ediliyor haberi

    Yalova’da kadın girişimcinin ürettiği yatlar 4 ülkeye ihraç ediliyor haberi

    Anadolu AjansıMart 12, 2025
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    SITKI YILDIZ – Yalova'da 2016'da yat sektörüne adım atan kadın girişimci, ürettiği yatları Polonya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD'ye ihraç ediyor.

    Bazı sektörlerde yönetici pozisyonunda çalışan, 1 çocuk annesi Emine Aslan (46), 2016'da yat üreticisi olmaya karar verdi.

    Yalova'da kurduğu tesiste dönemine göre 60'ı bulan çalışanıyla yat imalatına başlayan Aslan, 6 farklı büyüklük ve özellikte yıllık 60'ın üzerinde yat üretiyor.

    Yurt içi ve yurt dışındaki çok sayıda fuara katılan Emine Aslan, Polonya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD'ye ihracat yapıyor.

    Aslan, AA muhabirine, 2016'da 5,5 metrelik VIP yat üretimiyle bu sektöre adım attıklarını söyledi.

    Sonrasında 7 metrelik bir yat daha üretip fuarlara katıldıklarını belirten Aslan, “Bu fuarlardan aldığımız olumlu geri dönüşler, müşterilerimizin beğenisi, teknelerimizin dengeli olması bizi daha da motive etti. Bu işi ilerleterek farklı model ve ihtiyaçlara yönelik içerikler oluşturmaya başladık.” diye konuştu.

    AR-GE çalışmalarıyla 8, 9 ve 11 metrelik yatlar da ürettiklerini anlatan Aslan, “5 farklı patenti olan bir AR-GE ürünümüz var.” dedi.

    Aslan, bot fuarlarında kendisini görenlerin şaşırdığını dile getirerek, “Kadınların her sektörde olduğu gibi bu sektörde de başarılı olabileceğini kanıtlamak istedim.” ifadesini kullandı.

    – “Kadın olarak kendi adıma çok gururluyum”

    Aslan, kadınların elinin değdiği her yerin güzelleştiğini belirterek, şöyle devam etti:

    “Burada fiziksel olarak kadın olmanın avantajlarını, dezavantajlarını da yaşadım ama en büyük avantaj teknelerimizin yapımındaki tasarımsal dokunuşlarımız, renklerimiz. Bu farklılık son kullanıcıya da yansıdı. Bizim kullanıcılarımız da çok mutlu oldu ve güzel tepkiler aldık. Kadınların başaramayacağı ve yapamayacağı hiçbir iş yok. Denizcilik sektörü de bence bunlardan bir tanesi ve daha çok kadının olması gereken bir sektör. Özellikle yat sektörü estetik de gerektiren bir iş. Dolayısıyla kadın olarak kendi adıma çok gururluyum. İyi ki böyle bir sektöre girmişim ve iyi ki şu anda insanlara bu hizmeti götürebiliyorum.”

    Kadınların kendilerine güvenmesi gerektiğini vurgulayan Aslan, “Herkesin dışarı çıkıp kendindeki gücü yansıtabileceği işlerde olması gerektiğini düşünüyorum. Bizler varlık olarak da çok güçlüyüz. Geçmişten bugüne kadınların girdikleri her sektörde ne kadar güzel işler yaptıklarını görebiliyoruz.” dedi.

    Aslan, tüm kadınların gerekli güç ve cesarete sahip olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

    “Bu sektöre girerken birinci hayalim Türkiye sularında minimumda 100 adet Moss Yat markasıyla tekne yüzdürmekti. Bu hayalimizi gerçekleştirdik ve şu an 200'ün üzerinde yüzen teknemiz var. Artık yurt dışındayız, ihracat yapıyoruz. Polonya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD'ye distribütörlükler veriyoruz. Bunu artırmak, dünya markası haline gelmek, Türkiye'nin ismini dünyada birçok noktada duyurmak istiyorum. En büyük hayalim bu.”

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    19 Mayıs Stadyumu’nun Yerine Ankara’da 45 Bin Kişilik Yeni Stadyum Yapılıyor

    Haziran 23, 2025

    Valilik Kararıyla Taksim ve Şişhane Metro İstasyonları Kapatıldı

    Haziran 22, 2025

    Osmangazi Kent Lokantası’nda Ferdi Zeyrek Anısına Vatandaşlara Ücretsiz Yemek Verildi

    Haziran 16, 2025

    Siirt’te 250 Çocuk İçin Emniyet Destekli Sünnet Şöleni Gerçekleştirildi

    Haziran 3, 2025

    Meteoroloji Uyardı: Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış

    Haziran 3, 2025

    Bingöl Deprem İle Sarsıldı: AFAD Verileri Paylaştı

    Haziran 1, 2025
    En Yeni Haberler

    Beşiktaş’ta Al Musrati İle Yollar Ayrılıyor

    Pınar Çağlar Gençtürk “Çarpıntı” Dizisinin Kadrosuna Katıldı

    Haziran 2025 Enflasyon Beklentisi Açıklandı: Ekonomistlerin Tahmini Ne Yönde?

    Danla Bilic ve Dr. Bülent Cihantimur Arasında Estetik Uyuşmazlığı Mahkemeye Taşındı

    İletişim Başkanı Altun’dan Leman Karikatüre Sert Tepki

    TFF 2025-2026 Sezonu Üst Klasman ve VAR Hakem Listesini Açıkladı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.