Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Eurovision 2025 Birincisi Kim Oldu? İşte Kazanan Ülke ve Puan Tablosu
    • Türkiye’de 5 Milyon ‘Ev Genci’ Var: Genç İşsizliği Rekor Seviyede
    • Eurovision 2025’in En Çok Konuşulan İsimi Erika Vikman Kimdir?
    • Trump, Pazartesi Günü Putin ve Zelenski ile Görüşecek
    • Benfica Braga’ya Takıldı, Sporting Lizbon Şampiyonluğa Ulaştı
    • Celal Şengör Hakkında “Türk Milletini Aşağılama” Suçlamasıyla Hapis Talebi
    • 2024 Yılı OYAK Nema Oranı Açıklandı
    • Zaferin Rengi Filmi Ne Anlatıyor? Konusu ve Oyuncu Kadrosu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Türk Gıda Ürünleri Hindistan’da Tanıtıldı

    Türk Gıda Ürünleri Hindistan’da Tanıtıldı

    HaberX EditörOcak 16, 2024Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Beyin Takımı (BeTa) İlim Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Türk gıda sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, Dernek ile Trade Promotion Agency of India (Hindistan Ticaret Teşvik Ajansı) işbirliğinde Hindistan’da IndusFood’a katıldı.

    25 katılımcı firmanın 9 stantla yer aldığı fuarda, ülke pavilyonlarının en büyüğü olan Türkiye pavilyonu ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Fuar boyunca Türk stantları yoğun şekilde misafir ağırladı, Türkiye’nin Yeni Delhi Büyükelçisi Fırat Sunel de stantları ziyaret etti.

    Fuar süresince ziyaretçilere şef Ramazan Bingöl tarafından hazırlanan Türk yemekleri ikram edildi.

    BeTa İlim Derneği temsilcileri, işbirliği için Sharda Üniversitesine ziyarette bulundu. Görüşmede, teknolojik ve dijital dönüşüm, enerji koridorları ve turizm konuları ele alındı.

    Türk heyeti, Hindistan İslami Ticaret ve Sanayi Odası (Muslim Chamber of Commerce and Industry-MCCI), Hindistan Telangana Ticaret Odaları Federasyonu, Hindistan Endüstrisi Konfederasyonu kurumları ile B2B çalışmalarına katıldı.

    Fuar programlarının ardından Haydarabat’a geçen heyet, Türkiye’nin Haydarabad Başkonsolosu Orhan Yalman Okan ile bir araya geldi.

    BeTa İlim Derneği Bilim Kurulu başkanlığında Haydarabad’da çeşitli programlar düzenlenirken, MCCI ile iyi niyet protokolü imzalandı. Törende BeTa İlim Derneği Bilim Kurulu Başkanı Tevfik Dönmez ve MCCI Başkanı Nazimuddin Farooqui hazır bulundu.

    Programda işbirliği fırsatlarının ele alındığı paneller düzenlendi, tüm üyeler ve heyet üyeleri arasında B2B masalarında çalışmalar yapıldı.

    Teknolojik İşbirlikleri Önemli

    Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BeTa İlim Derneği Başkanı Sabri Öz, Hindistan’ın ticari, sosyal ve ekonomik anlamda önemine işaret ederek, bu ülkenin yakın gelecekte ilk 3 ekonomi içinde yerini alacağını, Hindistan ile özellikle teknoloji alanında işbirliklerinin olması gerektiğini ifade etti.

    Türkiye’nin Haydarabad Başkonsolosu Orhan Yalman Okan da Hindistan ve Türkiye arasında başta teknoloji olmak üzere çok önemli alanlarda stratejik işbirliklerinin bulunduğunu, bunu en üst düzeye çıkarmak için çalıştıklarını belirtti.

    Okan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hindistan ile Türkiye arasında 20 milyar dolarlık ticaret hacmi” hedefi koyduğunu, bu çerçevede Haydarabad ile İstanbul arasında doğrudan hava yolu seferlerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Trump, Pazartesi Günü Putin ve Zelenski ile Görüşecek

    Mayıs 17, 2025

    Fransa’da Yas! Fransız Rapçi Werenoi Neden Öldü?

    Mayıs 17, 2025

    Ukrayna’da Sivillere Saldırı: Barış Anlaşması Sonrası 9 Kişi Öldü

    Mayıs 17, 2025

    Rusya-Ukrayna Arasında İlk Somut Anlaşma: Esir Takası Konusunda Mutabakata Varıldı

    Mayıs 16, 2025

    Barış İçin Kritik Ziyaret: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Türkiye’de

    Mayıs 15, 2025

    Trump’tan Yeni İstanbul Mesajı: “Gerekirse Gelirim”

    Mayıs 15, 2025
    En Yeni Haberler

    Eurovision 2025 Birincisi Kim Oldu? İşte Kazanan Ülke ve Puan Tablosu

    Türkiye’de 5 Milyon ‘Ev Genci’ Var: Genç İşsizliği Rekor Seviyede

    Eurovision 2025’in En Çok Konuşulan İsimi Erika Vikman Kimdir?

    Trump, Pazartesi Günü Putin ve Zelenski ile Görüşecek

    Benfica Braga’ya Takıldı, Sporting Lizbon Şampiyonluğa Ulaştı

    Celal Şengör Hakkında “Türk Milletini Aşağılama” Suçlamasıyla Hapis Talebi

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.