SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

“1923” Müzikali Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde Sahnede

Cumhuriyetin kuruluş hikayesini yeni kuşaklara aktarma misyonuyla tiyatroseverlerin beğenisine sunulan "1923" müzikali, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde seyirciyle buluştu.

Yayınlanma:
ABONE OL

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM) işbirliğiyle hayata geçirilen “1923” müzikali, Türk tiyatroseverlerin ilgisini çekiyor.

Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar’ın başrollerini üstlendiği bu özgün yapım, Cumhuriyetin kuruluş hikayesini benzersiz bir sahne deneyimiyle aktarıyor.

Gösterim öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan oyuncu Kerem Alışık, 100. yılda böyle bir projenin içerisinde yer almaktan ötürü gurur duyduğundan bahsederek, “Cumhuriyet bizim için çok değerli ve önemli; karakterimiz, cesaretimiz, bağımsızlığımız… Bu gösteride de milli mücadelenin bugünlere kadar gelen sürecini hem dans hem koreografi hem de tiyatral oyunlarla 80 dakika içerisinde izleyicilerimizle beraber paylaşıyoruz.” dedi.

İLGİLİ HABER Bilet Dükkanı Akıllı Seyahat Dünyasına Hoş Geldin İndirimi Başlattı
Cumhuriyetin kuruluş hikayesini yeni kuşaklara aktarma misyonuyla tiyatroseverlerin beğenisine sunulan "1923" müzikali, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde seyirciyle buluştu.

Alışık, oyunda müze müdürü Hakkı Bey’i canlandırdığını aktararak, “Gururla, onurla, mutluluk ve büyük bir coşkuyla bu oyun bizi sahnede sıkı bir biçimde tutuyor. Müzikalde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Oyuncu Ece Dizdar, “1923” müzikalinin 7’den 70’e herkesin beğenisi toplayabilecek bir yapım olduğunu vurgulayarak, “Özellikle çocuklarımıza böyle bir oyunu sahneliyor olmak çok kıymetli. Bütün yaratıcı ekibimize teşekkür ediyorum. İçinde bulunmak çok keyifli ve kıymetliydi.” ifadelerini kullandı.

Oyundaki bir diğer başrol oyuncusu Özge Özder ise milli duyguları ve vatan sevgisi yüksek bir Türk kadını olduğunu ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşına denk gelmek ve böyle bir oyunda yer almak gurur verici, kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu yapım sadece bir tiyatro oyunu olarak adlandırılamayacak derecek kapsamlı bir şov aslında. Dans, müzik ve teknolojik gösterimleriyle Türkiye’nin en büyük gösterilerinden birisi.” dedi.

Işık ve ses tasarımından dans koreografilerine, canlı orkestra kullanımından dönem kostümlerine kadar Milli Mücadele ile başlayarak Cumhuriyetin kuruluşunu ele alan müzikalde, bir müze gezisi sırasında kaybolan, kendilerini Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulan dört arkadaşın hikayesi anlatılıyor.

Yekta Kopan, Mert Dilek ve Mehmet Ergen tarafından kaleme alınan eserin yönetmenliğini Mehmet Ergen ile Lerzan Pamir, müziklerini Tuluğ Tırpan üstlenirken koreografisini Beyhan Murphy, tarih danışmanlığını ise Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan yaptı.

Müzikalin dekor tasarımına Robert Innes Hopkins, kostüm tasarımına Gül Sağer, ışık tasarımına Malcolm Rippeth ve Douglas O’Connell imza attı.

Müzikal, bugün de seyircinin beğenisine sunulacak.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler